Visa studentum.se som: Mobil

Textilkurs: Stickning I (grund) och II (fördjupning)

Västerbergs folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
1 år
Deltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Startdatum: 2021-08-16 - Distans
Sista ansökan: 2021-05-15

Textilkurs: Stickning I (grund) och II (fördjupning)

Kurs i stickning på distans

Tycker du om att sticka? Vill du utveckla dina kunskaper inom olika sticktekniker/stickområdet? Då har Västerbergs folkhögskola kurserna för dig.

Här finns både stickning I och stickning II - en grund- och fördjupningskurs.

Stickning 1

Det här är en kurs för dig som tycker om att sticka! Här har du möjlighet att utveckla dina kunskaper och idéer i olika sticktekniker och lära dig nya sätt att sticka på.

Du bygger upp en egen kunskapsbank i form av provlappar. Genom färg- och formövningar i kombination med det textila materialet lär du dig att utveckla egna stickmönster.

Kursen innehåller åtta obligatoriska träffar, 2 vardagar per träff, på Västerbergs folkhögskola. Mellan kursträffarna arbetar du med distansuppgifter med hjälp av handledning via Teams/Office 365. Även delar av undervisningen och redovisningar sker via Teams/Office 365, licens tillhandahålls av skolan.  Eftersom studietakten är 50% behöver du ha möjlighet att studera ca 20 timmar /vecka.

För att kunna delta i kursen krävs grundläggande datorvana samt egen uppdaterad dator och surfplatta/mobiltelefon med kamerafunktion samt möjlighet att koppla upp dig till ett offentligt wifi. Goda kunskaper i fil-, mejl och bildhantering är ett krav samt att du kan hantera din egen utrustning. Baskunskaper i stickning är en merit.

Kursen är avgiftsfri. Du betalar för material, samt mat och boende om du bor på skolan under  kursträffarna.

Stickning II

Det här är en kurs för dig som vill fördjupa dina kunskaper i stickning med tonvikt på formgivning av tröja/kofta.

I kombination med färg- och formövningar kommer du att experimentera med textilt material och sticktekniker. Syftet är att utveckla ditt seende och känsla för proportioner, färgkomposition och material. Du kommer att lära dig att göra uträkningar till enklare stickade tröjor/koftor. I samband med detta provstickar du fickor, halsringningar och olika kanter. Under vårterminen genomför du ett projektarbete där du formger, planerar och stickar en egen tröja/kofta.

Kursen innehåller åtta obligatoriska träffar, 2 vardagar per träff, på Västerbergs folkhögskola. Mellan kursträffarna arbetar du med distansuppgifter med hjälp av handledning via Teams/Office 365. Även delar av undervisningen och redovisningar sker via Teams/Office 365, licens tillhandahålls av skolan. Eftersom studietakten är 50% behöver du ha möjlighet att studera ca 20 timmar /vecka.

För att kunna delta i kursen krävs grundläggande datorvana samt egen uppdaterad dator och surfplatta/mobiltelefon med kamerafunktion samt möjlighet att koppla upp dig till ett offentligt wifi. Goda kunskaper i fil-, mejl och bildhantering är ett krav samt att du kan hantera din egen utrustning.

Sökande som har genomgått Stickning I på Västerbergs folkhögskola har företräde till Stickning II.

För mer information om Textilkurs: Stickning I (grund) och II (fördjupning), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

För att kunna delta i kursen krävs grundläggande datorvana samt egen uppdaterad dator och surfplatta/mobiltelefon med kamerafunktion samt möjlighet att koppla upp dig till ett offentligt wifi. Goda kunskaper i fil-, mejl och bildhantering är ett krav samt att du kan hantera din egen utrustning. Baskunskaper i stickning är en merit.

Ansökan sker via Västerbergs folkhögskolas hemsida och ansökan öppnar 15 januari 2021 och stänger 15 maj 2021.

Kostnader

Kurserna är kostnadsfria och berättigar till studiemedel från CSN.

Västerbergs Folkhögskola Facebook

Västerbergs folkhögskola

Västerbergs folkhögskola

Är du intresserad av stickning, dramapedagogik, smide, eller matematik? Vill du utbilda dig till Lärarassistent? Studerar du med ett bestämt mål i sikte eller ”bara” för att det ger dig stimulans och utveckling?Passar det dig bäst att sitta hemma och...


Läs mer om Västerbergs folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Textilkurs: Stickning I (grund) och II (fördjupning)

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Västerbergs folkhögskola

Västerbergs folkhögskola

Ovansjövägen 333
812 90 Storvik

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

sticktanten
(5)
Stickning ger en härlig känsla av verksamhet och litet ursprunglighet på något sätt. Fantastiskt roligt att gå djupt in och se alla möjligheter som finns. Mönster ,sticksätt, garnkvaliteter. Rogivande kreativt,roligt med lärare som verkligen kan entusiasmera och vidareutveckla stickningen till en ny dimension, jämfört med slöjdtimmarna man geno...
Visa mer
Anneli
(5)
En riktigt toppen utbildning där man lär sig allt och lite till vad det gäller stickning!
Karin Borgman
(5)
Helt plötsligt har livet tagit en ny vändning efter att jag börjat på Västerbergs, vilken skola, vilken lärare, vilka kurskamrater. Toppen!
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Textilkurs: Stickning I (grund) och II (fördjupning) från Västerbergs folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 16 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: