Visa studentum.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Textilkurs: Broderi I (grund) och II (fördjupning)- distans

Västerbergs folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
1 år
Deltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Startdatum: 2021-08-16 - Distans
Sista ansökan: 2021-05-15

Textilkurs: Broderi I (grund) och II (fördjupning)- distans

Lär dig brodera med en broderikurs.Gå en broderikurs

Är du intresserad av stygn och broderiteknik? Bygg upp en personlig kunskapsbank med Västerbergs folkhögskolas broderikurs.

Välj mellan en grund- och fortsättningskurs på distans och deltid. Hitta din favorit!

Broderi 1

Den här kursen ger dig möjlighet att bygga upp en personlig kunskapsbank om stygn och broderi.

Du får ett historiskt perspektiv på olika broderier och med utgångspunkt i traditionella tekniker framställer du dina egna alster. Genom färg- och formövningar lär du dig skapa ditt eget broderi samt hur du kan komplettera med hjälp av tygtryck och applikationer. Uppgifterna är utformade så att de lätt anpassas efter den nivå du själv ligger på.

Du får en fördjupad historisk förståelse för de olika teknikerna och ett formspråk att inspireras av i ditt eget utövande. Uppgifterna är utformade så att de lätt anpassas efter den nivå man själv ligger på.

Exempel på kursmoment

 • Linjebroderi
 • Stramalj och korsstygn
 • Bygdebroderi
 • Yllebroderi
 • Svartstick
 • Vitbroderi
 • Guldbroderi
 • Spegelbroderi

Kursen innehåller även teoretiska pass med broderihistoria, både med fokus på hemslöjdsrörelsen och kvinnohistoria. Vi gör studiebesök till Länsmuséet i Gävle där vi tar del av Hedvig Ulfsparres samlingar.

Broderi II – bredda och fördjupa dig inom broderiet

Det här är kursen för dig som vill fördjupa ditt broderikunnande och utveckla dina kunskaper med tonvikt på formgivning för broderi.

Du vidgar din personliga kunskapsbank i form av broderiuppgifter kombinerat med färg- och formövningar. Med utgångspunkt i det konstnärliga uttrycket får du kunskaper i att utforma egna broderimönster, med fokus på komposition, färglära och formspråk.

Exempel på kursmoment

 • Färglära
 • Collage
 • Brodera i 3D
 • Yta och Struktur
 • Människor och Porträtt
 • Dokumentärbroderi
 • Propagandabroderi

Övrig information om de båda kurserna

Kurserna innehåller åtta obligatoriska träffar, 2 vardagar per träff, på Västerbergs folkhögskola. Mellan kursträffarna arbetar du med distansuppgifter med hjälp av handledning via Teams/Office 365. Även delar av undervisningen och redovisningar sker via Teams/Office 365, licens tillhandahålls av skolan. Eftersom studietakten är 50% behöver du ha möjlighet att studera ca 20 timmar /vecka.

Tillgång till symaskin underlättar, men all montering går att göra för hand. Det finns även maskiner att låna på skolan för montering vid kursträffarna om så önskas.

För att delta i kursen måste du ha egen dator med internetuppkoppling, tillgång till en telefon/surfplatta med kamerafunktion och möjlighet att koppla upp dig mot offentligt wifi. Goda kunskaper i fil-, mejl och bildhantering är ett krav samt att du kan hantera din egen utrustning.

Efter Broderi I kan du fortsätta med Broderi II för att utveckla ditt broderikunnande och få en fördjupning inom broderiets möjligheter som konstnärligt uttryck.

De som har gått Broderi 1 har företräde till kursen. Övriga sökande till Broderi 2 ska kunna visa upp kunskaper motsvarande Broderi 1.

För mer information om Textilkurs: Broderi I (grund) och II (fördjupning)- distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Ansökan sker via Västerbergs folkhögskolas hemsida och ansökan öppnar 15 januari 2021 och stänger 15 maj 2021.

Examen, diplom m.m.

Efter genomgången kurs får du som deltagare ett utbildningsbevis.

Kostnader

Kurserna är studiemedelsberättigade. Kontakta gärna CSN, Centrala studiestödsnämnden, för mer information.Kursen är avgiftsfri. Du betalar för material, samt mat och boende om du bor på skolan under de fysiska träffarna. Hur mycket materialkostnaderna blir beror på hur mycket du har hemma eller om du behöver köpa nytt. Skolan tar ut 150 kronor per termin för kopior, färg, med mera.

Västerbergs Folkhögskola Facebook

Västerbergs folkhögskola

Västerbergs folkhögskola

Är du intresserad av stickning, dramapedagogik, smide, eller matematik? Vill du utbilda dig till Lärarassistent? Studerar du med ett bestämt mål i sikte eller ”bara” för att det ger dig stimulans och utveckling?Passar det dig bäst att sitta hemma och...


Läs mer om Västerbergs folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Textilkurs: Broderi I (grund) och II (fördjupning)- distans

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Västerbergs folkhögskola

Västerbergs folkhögskola

Ovansjövägen 333
812 90 Storvik

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Textilkurs: Broderi I (grund) och II (fördjupning)- distans från Västerbergs folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 16 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: