Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Miljö och klimat – Agenda 2030 - distans

Västerås Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
2 terminer
Deltid, distans
Icke studiemedelsberättigad
Kommande starter
Distans
2020-08-24 
2021-01-25 

Miljö och klimat – Agenda 2030 - distans

Miljö och Klimat är en fortbildningskurs för dig som berörs och har intresse av Agenda 2030-frågor och som behöver stärka dina kompetenser inom området.

Deltidskurs på distans

Kursen är på deltid, 25%, och går att kombinera med ditt arbete eller studier, men går även att läsa som fristående kurs, eller komplettera studier på Allmän kurs distans.

Det finns utrymme för dig att tillsammans med läraren utforma kursen så att den passar just dig och de kunskapsområden du vill fokusera på. Kursen bedrivs på distans i två terminer utan obligatoriska träffar. Eventuella frivilliga studiebesök bokas in vid intresse.

Vad behöver du ha för att kunna gå kursen?

För att kunna delta i kursen behöver du:

  • Datavana
  • Dator med internetuppkoppling.
  • Kunna vara uppkopplad minst två gånger i veckan. Mycket av skolarbetet kan dock göras då man är nedkopplad.
  • Läsa och förstå engelska, eftersom vissa filmer och texter är på engelska.

Ingen kurslitteratur behöver inhandlas. Allt finns tillgängligt via internet. 
Du får en inledande introduktion i Ping Pong, kommunikationssystemet som används i kursen.

Skolträffar och videomöten

Det är studier och samarbete online som är i fokus. Kursen har därför inga obligatoriska träffar. Frivilliga digitala och fysiska träffar förekommer. De är i anslutning till gratis konferenser inom ämnet, eller studiebesök. När skolan anordnar något gemensamt, tex. föreläsningar eller kulturarrangemang bjuds också deltagarna på distanskurser in. Videomöten kan förekomma i undervisningen.

Yrkesområde

Fortbildningskursen passar för alla, oavsett yrke.

Sammanfattning

Miljö och Klimat Agenda 2030 är en kurs som riktar sig till människor som vill stärka de naturvetenskapliga kunskaperna och sambandet med samhällsfrågor, kopplat till FN:s globala mål.

Hur kan du i din nuvarande eller framtida yrkesroll jobba för att vi uppnår målen i Agenda 2030?

Undrar du hur du kan förhålla dig till och bidra till att målen uppnås i din vardag? Agenda 2030 slår fast att vi ska skydda planeten från att förstöras, genom hållbar konsumtion och produktion, genom att förvalta naturresurserna och vidta åtgärder mot klimatförändringarna.

Enligt den FN-resolution som trädde i kraft 1 januari 2016 ska målen i Agenda 2030 vägleda de beslut som tas. För att klara samhällets miljömål och företagens miljöanpassning krävs det att medarbetare har kunskaper om miljö och klimat. Du som deltagare får de kunskaper som behövs för att i din yrkesroll utvecklas och lära dig mer om hur vi ska uppfylla målen i Agenda 2030.

För mer information om Miljö och klimat – Agenda 2030 - distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansök via vår hemsida. Beskriv kortfattat varför du vill gå kursen, samt vad din huvudsakliga sysselsättning är. Du behöver ha datavana och kunna förstå engelska.

Kostnader

Själva kursen är kostnadsfri men du betalar en obligatorisk terminsavgift på 250 kr som används till studiematerial, försäkring och skolgemensamma aktiviteter.

Kursinnehåll

I kursen Miljö och Klimat Agenda 2030 lär vi oss om alla globala målen, men fördjupar oss mer specifikt i dem som berör miljö och klimat.

Undervisning och examination

Undervisningen sker online. Vi använder plattformen Pingpong. Kursen är asynkron. Det innebär att du genomför uppgifterna då du har tid för dem. Undervisningen består av föreläsningar online, videoklipp, länkar till rapporter och artiklar.

Du kommer att få frågor kopplade till målen och föreläsningarna. Det finns inlämningsuppgifter och diskussionsforum i Pingpong. Du förväntas samarbeta och interagera med de andra kursdeltagarna i någon mån. Inom gruppen kan vi stötta varandra i miljöarbetet. Berätta om framgångar, egna och andras.

Motivering

Agenda 2030 genomsyrar miljöpolitiken. Kursen Miljö och klimat riktar sig till miljöintresserade människor för att stärka de naturvetenskapliga kunskaperna och sambandet med samhällsfrågor. För att klara företagens miljöanpassning krävs det att medarbetare har kunskaper om miljö och klimat.

Kursen Miljö och klimat Agenda 2030 har FN:s globala mål som utgångspunkt. Kursen ger deltagaren verktygen för att jobba med utvecklingen av ett hållbart samhälle.

Den pedagogiska tanken

Folkhögskolans pedagogik betonar aktivt deltagande, samtal och gemensamt lärande i grupp. Kursen anpassas efter deltagarnas förkunskaper och erfarenheter. Genom att involvera deltagarna i utformningen av kursen får de stora möjligheter att själva påverka den.

Om läraren 

Vivi Båvner, folkhögskolepedagog med en master i miljö och utveckling. Flerårig erfarenhet av miljökurser och skapare av återbruksworkshopen Pimp my trash. Nominerades 2011 till årets miljöhjälte av Världsnaturfonden för sitt arbete med Bjussa.se, en gratis förmedlingssida på internet. Levde ett år som volontärarbetare, för att i praktiken testa hur en radikalt kan minska sitt ekologiska fotavtryck.

Västerås Folkhögskola

Västerås Folkhögskola

Vad innebär det att plugga på Folkhögskola?

Västerås folkhögskola ligger precis vid citykärnan och dessutom alldeles nedanför Djäkneberget, den natursköna parken som är en oas för både gamla och unga. Djäkneberget har under flera hundra år varit en samlingsplats för västeråsarna. Välkommen hit! Folkhögskola är en annorlunda...


Läs mer om Västerås Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Miljö och klimat – Agenda 2030 - distans

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Västerås Folkhögskola

Västeråsvägen 9
731 41 Köping


Recensioner

Snittbetyg: 3,3

Baseras på 3 recensioner.

Anna
(4)
Spännande kurs som ger ökade kunskaper inom de globala målen och alla hållbarhetsperspektiven. Fokus på hur vi kan ställa om både på samhällsnivå och individnivå för att bidra till en mer hållbar utveckling.
Liselotte Nordström
(2)
Det här var mitt första försök till utbildning på distans. Som pensionär har jag tiden att lägga för att läsa in material och delta i diskussionsforum, men upptäckte efter ett tag att denna form inte passar mig. Just diskussionsbiten blev väldigt trög: när jag lagt ut en fråga eller en fundering kunde det ta lång tid att få respons, om jag ens f...
Vivi, Västerås folkhögskola Kommentar:
Hej Liselotte.
Tack för din kommentar. Synd att formen inte passade dig. Samtidigt vill jag berömma dig för att du ändå gav distansstudier ett försök. Mitt förslag är att du söker till en kurs med obligatoriska kursträffar. Lycka till!
mvh
Vivi
Visa mer
Eva Dellemyr
(4)
Jag gick första terminen på Agenda 2030 kursen. Upplevde att jag fick en snabb och bra orientering i Agenda 2030, klimathotet och hållbar utveckling. Gillade upplägget så länge jag kunde delta i egen takt utifrån mina egna behov och möjligheter. Inte imponerad av den digitala miljön. Hade inte heller möjlighet att interagera på det sätt som var ...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Miljö och klimat – Agenda 2030 - distans från Västerås Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(3,3)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 8 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: