Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs på distans

Västerås Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
1-3 år beroende på förkunskaper och kursval
Heltid, distans
Studiemedelsberättigad
Startdatum: augusti och januari - Distans

Allmän kurs på distans

Vi har bedrivit Allmän kurs på distans på Västerås folkhögskola sedan 1998.

Om utbildningen

Du studerar hemifrån med hjälp av dator och Internet och får en inledande introduktion i Ping Pong, lärplattformen som används i kursen. Utbildningen är anpassad för vuxna och ger en bred allmänbildning. Godkänd allmän kurs ger grundläggande behörighet för högskolestudier.

Du läser kärnämnen som svenska, engelska, samhällskunskap, religion, matematik, naturkunskap, historia. Du kan också läsa psykologi. Särskild behörighet kan i vissa fall ges. Tillsammans med lärarna utformar de studerande kursernas innehåll.

Hur fungerar studierna?

Tillsammans med din mentor bygger du din studiegång på folkhögskolan. Du som har tidigare studier på gymnasienivå gör din planering efter validering av dina tidigare studier. Du som på detta sätt kompletterar tidigare studier kan nå grundläggande behörighet på ett eller två år. Du studerar utifrån dina egna förkunskaper och förutsättningar. Kursen kräver god självdisciplin på grund av att det i hög grad är du själv som organiserar dina studier.

Grupparbete och gruppredovisningar är en del av arbetssättet. Som kursdeltagare upplever du påtagligt dina egna och gruppens framsteg, något som inte bara stärker självkänslan utan också gruppkänslan. Förutom ämnesstudierna läser vi också ofta i ämnesövergripande studier. Det kan handla om temaveckor, föreläsningar eller större projektperioder. Studier på folkhögskola leder inte bara till ökade kunskaper utan också till ökat självförtroende och ansvarstagande.

Vad behöver du för att gå distanskursen?

För att gå kursen behöver du:

  • Dator med internetuppkoppling
  • Headset med mikrofon
  • Webbkamera
  • Kunna vara uppkopplad minst två gånger per dygn, och minst fem dagar i veckan. Mycket av skolarbetet kan dock göras då man är nedkopplad.
För mer information om Allmän kurs på distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att söka till kursen behöver du ha grundskolekompetens eller motsvarande.

Examen & Intyg

Godkänd allmän kurs ger grundläggande behörighet för högskolestudier.

Tidigare deltagare berättar

”Det är mycket frihet, och det gör det enkelt att planera in dagen. Om man har planer för dagen så gör det inte så mycket, det går att ta igen nästa dag istället. Det är bra planerat med klassrum där eleven kan kolla vad de andra eleverna jobbar med och ha bra koll om något nytt har inträffat. Kommunikationen mellan elev och lärare har varit betydligt bättre på Västerås Folkhögskola än de andra skolorna jag varit på. Det är en öppen och bra miljö mellan eleverna och lärarna. Samtidigt som det är bra ämnesgrupper där gruppdiskussionerna håller till, så är det även väldigt personligt. Det är en bra miljö som skiljer sig från många andra skolor.

Känner man att man har disciplinen så tycker jag definitivt att man ska söka hit. Det är viktigt att komma ihåg att inte bara logga in en gång om dagen, utan att logga in minst tre gånger per dag. Vi har ofta gruppdiskussioner där det krävs att man börjar tidigt i veckan. Det är inget stort tryck som det är på andra skolor, behöver man hjälp eller tips så finns det både lärare och andra elever som gärna hjälper till. Det är en lugn miljö och en vänlig miljö. Jag stormtrivdes direkt när jag började. Välkomna hit!”

- Madelene Holm

”Skillnaden här är att du har mycket större möjlighet till att på egen hand sätta upp sitt eget schema och arbetssätt. Man kan kombinera studier och arbete på ett annat sätt och behöver inte sitta i skolbänken från åtta på morgonen. I vanliga skolor och kurser får du mycket serverat och varje lektion är generell medan distans så är det mer upp till en själv hur mycket man vill lära sig.

Om man har självdisciplinen så är studier på distans den bästa möjliga möjligheter för att få grundläggande behörighet. Att kunna sätta sitt eget schema och även kunna arbeta samtidigt är otroligt bra. Lärarna är fantastiska och ställer upp för en vid alla problem och sporrar en till att satsa och vilja studera.”

- Hanna Endermark

Kostnader

Kursen berättigar till studiemedel. Själva kursen är kostnadsfri men du betalar en obligatorisk terminsavgift på 250 kr som används till studiematerial, försäkring och skolgemensamma aktiviteter.

Västerås Folkhögskola

Västerås Folkhögskola

Vad innebär det att plugga på Folkhögskola?

Västerås folkhögskola ligger precis vid citykärnan och dessutom alldeles nedanför Djäkneberget, den natursköna parken som är en oas för både gamla och unga. Djäkneberget har under flera hundra år varit en samlingsplats för västeråsarna. Välkommen hit! Folkhögskola är en annorlunda...


Läs mer om Västerås Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs på distans

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Västerås Folkhögskola

Västeråsvägen 9
731 41 Köping


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Nathalie
(5)
Jag läste allmän kurs på distans på Västerås(/Bergslagens-)folkhögskola för att få ett färdigt gymnasiebetyg och har bara positiva saker att säga. Min skoltid här har varit rolig och givande och jag har ofta längtat tillbaka under loven. Lärarna är engagerade, duktiga och motiverande och jag kände mig alltid sedd och hörd. Skolan har definitivt ...
Visa mer
Ann-Christine Jakobsson
(5)
Mycket bra utbildning. Jag läste 3 terminer för att få högskolebehörighet. Lärarna är mycket öppna i sitt tankesätt och hjälpsamma. Snabba på att svara också. Jag läste distans.
Tina
(5)
Jättebra lärare, snabb feedback, intressanta och utvecklande uppgifter på kurserna och en bra plattform som gick snabbt att lära sig. Rekommenderas varmt.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs på distans från Västerås Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 11 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: