Visa studentum.se som: Mobil

Västerås folkhögskola ligger precis vid citykärnan och dessutom alldeles nedanför Djäkneberget, den natursköna parken som är en oas för både gamla och unga. Djäkneberget har under flera hundra år varit en samlingsplats för västeråsarna. Välkommen hit!

Vad innebär det att plugga på Folkhögskola?

Folkhögskola är en annorlunda skolform som tror på att förena teori och praktik och låta olika människor, kulturer, livsvillkor och intresseinriktningar möta varandra. Allt det där blir tillsammans folkhögskolan - du är med och skapar din egen utbildning!

Målsättningar för Västerås Folkhögskola

Skolan står upp för arbetarrörelsens syn på människan, samhället och kunskaper och präglas av ett uttalat samhällsengagemang. Gemensamma målsättningar är:

  • Vi ska vara folkhögskolor ”i framkanten”. 
  • Pedagogiskt nytänkande. Datorn och flexibelt lärande är viktiga delar. Verkligheten ska användas som underlag i undervisningen. 
  • Vi ska vara kreativa och lösningsfokuserade. Vi ska vara skolor där spännande och oväntade saker sker och en öppen verksamhet bedrivs.
  • Demokrati och öppenhet. Vi ska vara skolor som är öppna för nya tendenser i omvärlden, där idéer och verksamheter speglas. 
  • Vi ska vara samhällsengagerade. Skolorna ska vara engagerade i frågor om social ekonomi och arbetsmarknad. Skolorna ska arbeta även för tolerans och mångfald och mot främlingsfientlighet.

Vem passar Västerås Folkhögskola för?

Folkhögskolorna vänder sig till alla över 18 år som vill studera. Varje skola strävar efter att få deltagare med skiftande bakgrund till sina kurser. På så sätt får de studerande ett större utbyte av de samtal och diskussioner som förs på skolan. Folkhögskolan vill nå människor som har en stark vilja att studera och anser sig passa för folkhögskolans arbetssätt och kännetecken.

Deltagarens motiv till studier är en avgörande fråga, där högskolan som mål kan vara ett mål av flera andra. En viktig faktor i deltagarens motiv är att:

  • bredda sitt intresse
  • växa som människa
  • delta i ett samhälleligt förändringsarbete.

Målgrupp

Det är extra viktigt att nå deltagare som av olika skäl inte passat i den vanliga skolan, människor i arbetslivet med kort utbildning, unga och äldre som drabbats av arbetslöshet och kvinnor och män med bristande språkkunskaper. I första hand vill vi nå deltagare från närområdet.

En Folkhögskola för alla

Västerås folkhögskola har ändamålsenliga lokaler och behövs anpassningar prioriteras detta. Kursdeltagare med speciella behov får hjälp utifrån sina speciella förutsättningar. Skolan har möjlighet att söka medel för särskilda anpassningar via Specialpedagogiska skolmyndigheten. För dig med bristande kunskaper i svenska språket ges extra stöd.


För mer information om Västerås Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Köpings Folkhögskola - en del av Västerås Folkhögskola

Köping folkhögskola

Folkhögskolan i Köping är en del av Västerås Folkhögskola. Här möter du en skola med fokus på det unika i varje deltagare och vi verkar här i samarbete med Köpings kommun.

Verksamheten i Köping består av Allmän kurs, Etableringskurs, Studiemotiverande folkhögskolekurs och Projekt Påfart. 

Utbildningar

Folkhögskoleutbildning
Förberedande studier Utbildningsform Längd Ort
Etableringskurs Klassrum Västerås
Inspirationskurs – SMF Klassrum Västerås
Inspirationskurs (SMF) - Köping Klassrum Köping
Allmän kurs
Allmän kurs Klassrum Västerås
Allmän kurs - Köping Klassrum Köping
Allmän kurs Grund - Köping Klassrum Köping
Allmän kurs grundskolenivå Klassrum Västerås
Allmän kurs på distans Distans Distans
SFI-utbildning (Svenska för invandrare)
Språk / Språkvetenskap
Språk
Svenska för invandrare – SFI Klassrum Västerås

Visa alla

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Västerås Folkhögskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kategorier

Beteendevetenskap

   Psykologi
   Livsstil / Personlig utveckling

Ekonomi

   Internationell ekonomi

Förberedande studier

   Allmän kurs

Humaniora

   Historia

Internationella relationer

Miljö / Hållbarhet

   Hållbar utveckling
   Corporate social responsibility

Naturvetenskap

   Matematik

Samhällsvetenskap

   Religionsvetenskap
   Statsvetenskap / Politik

Språk

   Engelska
   Svenska
   Svenska som andraspråk

Veterinär / Zoologi

   Djurskötare / Djurvårdare

Hitta till utbildaren

Västerås Folkhögskola

Västeråsvägen 9
731 41 Köping

Tel: 021-14 07 05
www.vasterasfolkhogskola.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 11 recensioner.

Ida Lindqvist
Jag har lärt mig så mycket av denna kurs av den anledningen att det är en kurs där alla kan dela med sig av sina egna erfarenheter samt kunskaper. Detta gör att man får bredare kunskap själv som man senare kan dela vidare. Vivi är en fantastisk lärare, även fast hon främst finns tillgänglig via internet så finns hon alltid där för att pedagogisk...
Visa mer
Bertil
Att kursen var ny gav olika effekter tex. I många uppgifter skulle vi elever diskutera, ofta kom det nya uppgifter medans föregående uppgift fortfarande diskuterades. När jag hade funderat ut ett inlägg att skriva så var det många andra nya inlägg att kolla upp och en del kanske redan innehöll det jag tänkt skriva osv. Några veckor kändes gan...
Visa mer
Marie
Kursen ger bra vägledning och övergripande kunskap om de 17 globala målen, med viss fördjupning i flera av dem. Ämnesområdet är enormt, så det är väldigt mycket upp till den enskilde studenten hur mycket man vill fördjupa sig skulle jag säga. Det finns alltid mer att läsa, och genom att vi som går kursen hela tiden diskuterar med varandra, samt ...
Visa mer

Västerås Folkhögskola Facebook

Recensioner
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 11 recensioner.
Gör intresseanmälan

För att få mer information från Västerås Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: