Visa studentum.se som: Mobil
Västerås Folkhögskola

Västerås folkhögskola ligger precis vid citykärnan och dessutom alldeles nedanför Djäkneberget, den natursköna parken som är en oas för både gamla och unga. Djäkneberget har under flera hundra år varit en samlingsplats för västeråsarna. Välkommen hit!

Vad innebär det att plugga på Folkhögskola?

Folkhögskola är en annorlunda skolform som tror på att förena teori och praktik och låta olika människor, kulturer, livsvillkor och intresseinriktningar möta varandra. Allt det där blir tillsammans folkhögskolan - du är med och skapar din egen utbildning!

Målsättningar för Västerås Folkhögskola

Skolan står upp för arbetarrörelsens syn på människan, samhället och kunskaper och präglas av ett uttalat samhällsengagemang. Gemensamma målsättningar är:

  • Vi ska vara folkhögskolor ”i framkanten”. 
  • Pedagogiskt nytänkande. Datorn och flexibelt lärande är viktiga delar. Verkligheten ska användas som underlag i undervisningen. 
  • Vi ska vara kreativa och lösningsfokuserade. Vi ska vara skolor där spännande och oväntade saker sker och en öppen verksamhet bedrivs.
  • Demokrati och öppenhet. Vi ska vara skolor som är öppna för nya tendenser i omvärlden, där idéer och verksamheter speglas. 
  • Vi ska vara samhällsengagerade. Skolorna ska vara engagerade i frågor om social ekonomi och arbetsmarknad. Skolorna ska arbeta även för tolerans och mångfald och mot främlingsfientlighet.

Vem passar Västerås Folkhögskola för?

Folkhögskolorna vänder sig till alla över 18 år som vill studera. Varje skola strävar efter att få deltagare med skiftande bakgrund till sina kurser. På så sätt får de studerande ett större utbyte av de samtal och diskussioner som förs på skolan. Folkhögskolan vill nå människor som har en stark vilja att studera och anser sig passa för folkhögskolans arbetssätt och kännetecken.

Deltagarens motiv till studier är en avgörande fråga, där högskolan som mål kan vara ett mål av flera andra. En viktig faktor i deltagarens motiv är att:

  • bredda sitt intresse
  • växa som människa
  • delta i ett samhälleligt förändringsarbete.

Målgrupp

Det är extra viktigt att nå deltagare som av olika skäl inte passat i den vanliga skolan, människor i arbetslivet med kort utbildning, unga och äldre som drabbats av arbetslöshet och kvinnor och män med bristande språkkunskaper. I första hand vill vi nå deltagare från närområdet.

En Folkhögskola för alla

Västerås folkhögskola har ändamålsenliga lokaler och behövs anpassningar prioriteras detta. Kursdeltagare med speciella behov får hjälp utifrån sina speciella förutsättningar. Skolan har möjlighet att söka medel för särskilda anpassningar via Specialpedagogiska skolmyndigheten. För dig med bristande kunskaper i svenska språket ges extra stöd.


För mer information om Västerås Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Köpings Folkhögskola - en del av Västerås Folkhögskola

Köping folkhögskola

Folkhögskolan i Köping är en del av Västerås Folkhögskola. Här möter du en skola med fokus på det unika i varje deltagare och vi verkar här i samarbete med Köpings kommun.

Verksamheten i Köping består av Allmän kurs, Etableringskurs, Studiemotiverande folkhögskolekurs och Projekt Påfart. 

Utbildningar

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Västerås Folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Västerås Folkhögskola

Västeråsvägen 9
731 41 Köping

Tel: 021-14 07 05
www.vasterasfolkhogskola.se


Recensioner

Ann-Christine Jakobsson
(5)
Mycket bra utbildning. Jag läste 3 terminer för att få högskolebehörighet. Lärarna är mycket öppna i sitt tankesätt och hjälpsamma. Snabba på att svara också. Jag läste distans.
Tina
(5)
Jättebra lärare, snabb feedback, intressanta och utvecklande uppgifter på kurserna och en bra plattform som gick snabbt att lära sig. Rekommenderas varmt.
Ellen
(5)
Här hamnar du som elev i fokus! Lärarna är underbara och stöttar och peppar alltid! De åren jag pluggat här har fått mig att växa som person!

Västerås Folkhögskola Facebook

Beställ information

För att få mer information om Västerås Folkhögskola via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Västerås Folkhögskola
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.