Hjälp oss att hjälpa dig! Delta i vår undersökning om utbildningsvalet och var med och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Yrkesutbildning

Vårdhundsutbildning

Vårdhundskolan, i Uppsala
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Deltid
Pris
37 750 SEK inkl. moms
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Deltid
Pris
37 750 SEK inkl. moms
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Vårdhundsutbildning

Vårdhundsutbildning

Utbildning till Vårdhundsteam

I över 12 år har vi arbetat med vårdhundsutbildning. Nu kombineras online föreläsningarna med 8 praktiska workshopdagar samt ett antal live online träffar. I utbildningen ingår även ett certifieringstillfälle. Vi träffas under två terminer cirka en gång i månaden vilket innebär att du verkligen har möjligheten att lära dig och din hund det fina hantverket – vårdhundsarbetet.

Lämplighetstest för hund

Innan du kan anmäla dig till vårdhundsutbildningenskadu och din hund genomgå ett lämplighetstest och bli godkända! Din hund ska vara minst 1 år för att få göra lämplighetstestet. Information samt exakt tid för testet får ni en vecka innan. Ett lämplighetstest kostar 2500kr och din plats är garanterad när du har betalt. Summan för lämplighetstestet har dragits av från utbildningens pris. Om du ej gör ditt lämplighetstest hos oss tillkommer alltså denna avgift, då utbildningens grundpris är 32.700kr.

Ansökan till vårdhundsutbildning

Ansökan skall göras senast 10 dagar efter godkänt lämplighetstest för garanterad kursplats.
Efter det öppnas kursbokningen upp för alla som har ett godkänt lämplighetstest som är max 2 år gammalt.

Kursplan & kursdagar

Utbildningen inleds med en 2-dagars träff. Under dessa dagar får du utbildningsmaterial, träffa vårdhundsförare och praktisk träning. Vårdhundskolan har en portal på nätet där du på ett enkelt sätt får se filmer med föreläsningar m.m. I utbildningen ingår litteraturstudier och 100 timmars praktik utöver de praktiska kurstillfällena vi arrangerar. Under träffarna varvas korta föreläsningar med konkreta och praktiska övningar. Vid varje träff bjuder vi på fika samt en lätt lunch. Mellan träffarna (workshops) har vi även kortare onlinemöten för att stötta er genom utbildningen.

Som nämnt ovan ingår 100 timmars praktik med förslagsvis 5 timmar/vecka i 20 veckor. Varje deltagare har själv ansvar över att ordna sin praktikplats. Men vi kan ofta hjälpa till då många chefer inom vård, skola och omsorg kontaktar oss och vill ha just vårdhundspraktikanter. Under praktiktiden gör du din examinationsuppgift.

I utbildningen ingår även introduktion till hur man lär sig att söka, värdera och kritiskt analysera kunskap. Utbildningen avslutas med ett teoretiskt prov samt en certifiering som genomförs av fristående examinatorer. En certifiering ingår i kursavgiften. Certifieringstestet kan förare och hund göra upp till 24 månader efter påbörjad utbildning.

Vi följer svensk standard

Vårdhundskolans utbildning uppfyller de höga krav som ställs i SIS nationella standard för certifierade vårdhundsteam. Det är en kombination av teoretisk kunskap och praktiska färdigheter.

Vårdhundsekipagen får individuell rådgivning för att kunna nå målet till certifierat vårdhundsteam. All verksamhet med vårhund sker på ett säkert och tryggt sätt för både vårdtagare och hund. Vårdhundsförarna är kända för att ha en gedigen kompetens i att anpassa hundens medverkan utifrån varje individs behov och önskemål.
Swedish Standards Institute, SS 8760000:2013

För mer information om Vårdhundsutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kostnader

Utbildningen kostar 32700kr, men har du gjort lämplighetstestet hos oss drar vi av 2500kr. Utbildningen kostar därmed 30200kr.
Du kan välja mellan att betala hela summan på en gång eller avbetalning.
Så snart du betalt eller blivit godkänt för delbetalning hos Billmate samt godkänt våra kursvillkor är din plats garanterad. Vi har begränsat antal platser.

En del kurslitteratur ingår i avgiften. Kostnaden för vissa faktaböcker kan tillkomma, beroende på vilka du väljer att köpa eller låna. Du kanske rent av redan har några!

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Vårdhundsutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Vårdhundskolan
Reslöv 2308
24172 Marieholm

Vårdhundskolan ägs av Swedish Dog Academy AB som drivs av Lena Maria Lundberg och David Svennelid sedan 2017.

David och Lena Maria har gemmensamt många decennier av hundkunskap och erfarenhet som professionella hundexperter. David är utbildad beteendevetare inom hund samt instruktör inom det mesta som går. Medan Lena Maria har specialiserat sig i assistanshundar och vårdhundar där hon...

Läs mer om Vårdhundskolan och visa alla utbildningar.

Highlights