Visa studentum.se som: Mobil

Change course – entreprenörskap

Väddö Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Väddö
40-80 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2019-08-19 - Väddö
Sista ansökan: 2019-07-05

Change course – entreprenörskap

Är du en av våra 18 samhällsförändrare, galen nog att tro du kan förändra världen? (Det kan du.)

Change course är en entreprenörsutbildning för samhällsförändrare; människor som anser att världen står inför utmaningar som kräver omedelbara åtgärder. Människor som är redo att agera för en positiv förändring.

Få verktyg för att lösa morgondagens problem

Utbildningens syfte är att ge dagens visionärer verktygen de behöver för att lösa morgondagens problem. Somliga säger att det inte lönar sig att ha visioner och att de stora upptäckterna redan har gjorts. Vi säger att dagens visionärer har ett ansvar och att visioner aldrig har varit viktigare. Världen och samhället har problem framför sig, några så överväldigande att många väljer att ignorera dem men för de som vågar hitta nya lösningar är allting möjligt.

Två intensiva år

Change course består av två fristående år på heltid. Detta innebär att du antingen kan gå hela det tvååriga programmet eller något av de två åren separat, beroende på dina intressen och behov.

År 1 – The Changemaker’s toolbox

Under det första året avchange course ligger det största fokuset på att bygga upp din verktygslåda – att experimentera med verktyg och metoder för samhällsförändring ute i verkligheten. För att göra det startar vi tillsammans ett socialt labb, komplett med ledarskapsuppgifter, arbetsgrupper, processer och funktioner för fortlöpande kvalitetsförbättringar.

Under året lär vi oss om:

 • Att starta och driva ett socialt labb
 • Problemkartläggning
 • Designtänkande
 • Ledarskap
 • Lagarbete
 • Projektledning
 • Organisationsutveckling
 • Presentation och att pitcha en idé

År 2 – Making Impact

Utbildningens andra år har ett något annorlunda format. Under större delen av året kommer du att fokusera på ett eget projekt, det gör att du får möjlighet att fördjupa dig inom ett problem och din valda lösning. Skolans personal kommer att stötta dig under arbetets gång.

Vi fokuserar på ämnen som:

 • Socialt entreprenörskap
 • Designsprint
 • Nätverk och ekosystem
 • Ledarskap
 • Lagarbete
 • Projektledning
 • Presentation och att pitcha en idé
 • Marknadsföring och varumärke

Metod: experimentera och lär från dina misstag

Du kommer att studera tillsammans med motiverade samhällsförbättrare från hela EU. Kursens arbetsspråk är engelska men all skolpersonal talar också svenska.

Vi tror att det bästa sättet att lära sig något är att försöka; att experimentera och misslyckas och lära sig från misstagen. Skolan är en säker miljö med tillgång till mycket kunskap och där riskerna är lätthanterliga – vi avser att göra det bästa möjliga av dessa fakta.

Som deltagare på change course kommer du inte bara att ta del av undervisningen utan också ha en viktig roll i att utveckla och förbättra utbildningen. Det är viktigt att kursen passar dig, eftersom det vore synd att försöka ändra på dig för att passa kursen.

Möjligheter efter utbildningen

Det finns olika sätt där vi som samhällsförbättrare kan skapa en positiv förändring. Vi kan starta en ny affärsrörelse eller en ideell organisation. Eller hjälpa företag att förstå hur de påverkar sin omgivning, och se till att denna påverkan är till det bättre. Vi kan använda metoder och verktyg för att tjäna de frågor vi brinner för, oavsett vilka dessa frågor kan tänkas vara.

En sak vi är ganska säkra på är att du efter avslutad utbildning kommer att lämna skolan med en stark förmåga att lösa problem och vara på väg att skapa en positiv förändring i samhället. Detta tillsammans med ett antal likasinnade personer, av vilka somliga kommer att vara dina vänner för livet.

För mer information om Change course – entreprenörskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Utbildningen ligger på gymnasial nivå och är till för vuxna. Det betyder att vi kan anta sökande som är minst 18 år och som har grundläggande gymnasiebehörighet.

Motivation och energi

Du behöver inte ha en konkret idé över vilket område du vill fördjupa dig inom, då det är något som vi kan undersöka tillsammans. Det du måste ha är motivationen och energin att göra en positiv förändring.

Engelska

Alla lektioner och workshops kommer att hållas på engelska. Vi har därmed som krav att du måste kunna prata och förstå engelska för att kunna bli antagen till utbildningen.

Ansökan

Du fyller i och skickar in ett formulär som finns på skolans hemsida,  antingen via mejl eller via post. Tillsammans med ditt ifyllda formulär ska du bifoga betyg från tidigare studier, eventuella arbetsintyg och referenser. Vi uppmuntrar dig även att bifoga annat material som du tycker motiverar varför vi ska anta just dig till utbildningen.

Intervju

Om vi går vidare med din ansökan kommer vi att kontakta dig för att boka en personlig intervju, antingen på skolan eller via videolänk. 

Mångfald

Väddö folkhögskola och change course diskriminerar inte pga. nationalitet, ålder, kön, bakgrund, sexualitet eller funktionsvariation. Förutom vår motivation att göra positiva förändringar är det mångfalden som förenar oss.

Kostnader

Undervisningen är gratis för EU-medborgare. Om du inte är EU-medborgare, vänligen kontakta oss innan du skickar in din ansökan så kan vi tillsammans undersöka dina finansieringsmöjligheter.

CSN-berättigande

Kursen är CSN-berättigad för svenska medborgare. Även om du inte är svensk medborgare kan liknande möjligheter för studiestöd finnas i ditt hemland. Kontakta motsvarande myndighet för studiestöd i ditt land  för mer information. Vi kan också hjälpa till att prata direkt med din handläggare om du så önskar.

Bo på skolan? Internat- eller externatdeltagare

Om du väljer att bo på skolans internat är kostnaden 4159 – 4697 kr per månad, beroende på rumsstandard. I hyran ingår mat från måndag frukost till fredag lunch på vanliga veckodagar. Övriga måltider lagar du i elevköken som är utrustade med det mesta du behöver.

Studerande som bor utanför skolan betalar 5460 kr per termin i externatavgift. För detta får du för- och eftermiddagskaffe/te, lunch och festmåltider.

Väddö Folkhögskola

Väddö Folkhögskola


Väddö Folkhögskola

Väddö folkhögskola är Stockholms läns äldsta folkhögskola och är belägen på en ö med fast broförbindelse över Väddö kanal. Skolan ligger i vackra Roslagen i utkanten av tätorten Älmsta. Väddö ligger tre mil norr om Norrtälje och tio mil från...


Läs mer om Väddö Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Change course – entreprenörskap

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Väddö Folkhögskola

Grisslehamnsvägen 28
764 31 Väddö

Beställ information

För att få mer information om Change course – entreprenörskap via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 28 recensioner.
Se alla skolans recensioner