Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Solna
1 - 3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2019-08-19 - Solna

Allmän kurs

Studieförberedande folkhögskola

Allmän kurs

Behöver du grundläggande gymnasiebehörighet eller komplettera dina gymnasiebetyg? Eller vill du ha folkhögskoleintyg för att söka vidare till universitet och högskola? Läs Allmän kurs på Väddö folkhögskola.

Skaffa dig bättre kunskaper och behörighet

Allmän Kurs i Solna är en trivsam utbildning med människan i fokus, en mötesplats där gemenskap och lärlust får dig att växa tillsammans med andra. Allmän Kurs i Solna är ett samarbete mellan Väddö och Södertörns Folkhögskolor.

Allmän Kurs är till för dig som vill få bättre kunskaper samtidigt som den ger behörighet till högre studier. Till dig som vill göra en omstart i livet eller kanske bara vill utbilda dig för din egen skull.

På allmän kurs kan du studera i en lugn och kreativ miljö. Kursen hålls i Folkets Hus i Solna. Det centrala läget gör att det tar cirka tre minuter till Solna centrum, där du hittar tunnelbana, bussar och tvärbana. Det finns även ett stort utbud av restauranger och butiker.

Vad kan du studera?

På Allmänna folkhögskolekursen i Solna kan du läsa gymnasiegemensamma ämnen. Du kan också studera körkortsteori, estetiska uttryck och förbereda inför högskoleprovet. Efter avslutad kurs får du ett omdöme som ger dig behörighet att söka vidare till högskolan och andra utbildningar. De tycker att det är viktigt att du som deltagare kan ta dig vidare efter avslutade studier.

Skolans mål och vision

  • Vi lär för livet! Medvetna deltagare som möter världen och påverkar sin livssituation.
  • Vi vill minska utbildningsklyftorna i samhället-inom olika åldersgrupper och inom olika kulturer.
  • Vi vill bidra med engagemang och ett kritiskt tänkande.
  • I undervisningen är samtalet en viktig del. Varje deltagare bär med sig värdefulla kunskaper-och social kompetens. Vi tror på utbytet av erfarenheter, diskussion och reflektion.
  • Deltagarna i centrum. Varje individ har olika behov och inlärningsstilar: det krävs olika verktyg för att synligggöra kunskaper.

Kontakta skolan för mer information!

För mer information om Allmän kurs, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli antagen ska du ha fyllt 18 år senast det år du börjar. Du kan studera melllan ett och tre år, beroende på dina tidigare kunskaper. Kurserna startar två gånger per år – i januari och augusti. Studierna bedrivs på heltid och omfattar 20 lärarledda och schemabundna timmar per vecka.

Internat

Allmän kurs ges på Skytteholmsvägen i Solna, Stockholm.

I Solna finns inte möjlighet att bo på Internat.

Kostnader

Studierna kostar inget och utbildningen är studiestödsberättigande. De flesta böckerna som används får du låna av skolan.

Skolan tar ut en avgift på 800 kr per termin för att täcka kostnader för bl a kopiering, internet, studiebesök och kurslitteratur.

Väddö Folkhögskola

Väddö Folkhögskola


Väddö Folkhögskola

Väddö folkhögskola är Stockholms läns äldsta folkhögskola och är belägen på en ö med fast broförbindelse över Väddö kanal. Skolan ligger i vackra Roslagen i utkanten av tätorten Älmsta. Väddö ligger tre mil norr om Norrtälje och tio mil från...


Läs mer om Väddö Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Väddö Folkhögskola

Grisslehamnsvägen 28
764 31 Väddö


Beställ information

För att få mer information om Allmän kurs via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 28 recensioner.
Se alla skolans recensioner