Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Sociologiprogrammet

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Är du samhällsintresserad och vill veta mer om människan och samhället och hur dessa hänger ihop? Vill du förstå hur makt, identitet och mångfald formar vår samtid eller förklara hur samhällsförändringar drivs?  När du läser Sociologiprogrammet får du de verktyg som behövs för att förstå vad som formar vardagsverkligheten och uppfatta samhället på nya sätt. Det är både tänkvärt och mycket intressant.

Programmet består av en fast del där du läser sociologi och utbildningssociologi och en valbar del där du utifrån ett angivet kursutbud väljer de kurser som intresserar dig. Den sista terminen på programmet specialiserar du dig inom antingen sociologi eller utbildningssociologi och skriver en uppsats. Inom programmet har du möjlighet att göra praktik och studera utomlands.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med sociologi eller utbildningssociologi som huvudområde.

Som sociolog kommer du att möta en bred arbetsmarknad och bland annat kan du komma att arbeta som utvärderare, utredare, projektledare, omvärldsanalytiker, handläggare etc. inom privat och offentlig sektor, såväl som inom andra organisationer. Sociologisk kompetens är användbar inom många verksamheter där kunskaper om samhället, sociala relationer och samspelet mellan grupper och individer efterfrågas.

Ort: Uppsala

Starttermin: Höst

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights