Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Retorikprogrammet

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Verkligheten förmedlas till oss genom berättelser, argument och symboler. Vi ställs hela tiden inför olika former av påverkan, och vi måste ofta själva övertyga andra. På Retorikprogrammet studerar du denna sorts kommunikation: de aktörer som försöker övertala oss och hur sådan påverkan har förståtts såväl i historien som i modern tid. Du får lära dig vad det är som gör att tal, texter, symboler och bilder blir effektiva när vi försöker påverka varandra. Retoriken är ett ämne som studerar mänsklig kommunikation och meningsskapande ur ett humanistiskt perspektiv.

På retorikprogrammet lär du dig förstå och tolka propaganda, underhållning, reklam, berättelser eller komplex politisk diskussion. Du får verktyg som både hjälper dig att analysera sådan kommunikation och att själv delta i samtalet. Du kan fördjupa dig inom ett av tre områden - kommunikation, kulturteori eller förlag. På så sätt anpassar du din studiegång utifrån dina egna framtidsplaner.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen (Bachelor of Arts) med retorik som huvudområde

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights