Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Masterprogram i teologi och religionsvetenskap - Empirisk-praktisk inriktning

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
Klassrum
120 hp
Heltid
Antagningshistorik
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Uppsala
Höst 2023
2023-04-16

Uppsala
Vår 2024
2023-10-15

Uppsala
Vår 2023

Om utbildningen

Masterprogrammet i teologi och religionsvetenskap ger dig en mångfacetterad utbildning med unika fördjupningsmöjligheter inom ett allt mer aktuellt område. Programmet ger dig kompetens, redskap och förutsättningar för att kunna förstå, analysera och tolka religioner, trosuppfattningar och livsåskådningar utifrån olika historiska och samtida, lokala och globala perspektiv.

På teologiska institutionen i Uppsala blir du en del av Sveriges största forsknings- och utbildningsmiljö för frågor om teologi och religionsvetenskap.

Om du har läst religionsvetenskap tidigare specialiserar du dig inom något av fakultetens forskningsämnen. Du väljer då inledningsvis en av fyra inriktningar: empirisk-praktisk, exegetisk-hermeneutisk, historisk eller filosofisk inriktning.

Om du har en annan grundutbildning ger programmet dig en användbar påbyggnadsutbildning med stor samhällsrelevans. För dig finns den allmänna inriktningen som ger dig en introduktion till teologiska och religionsvetenskapliga kunskaper, teorier och metoder. Därefter fördjupar du dig inom en av de fyra inriktningarna.

Programmet leder till en teologie masterexamen med religionsvetenskap som huvudområde.

Du förbereder dig för arbeten inom religiösa samfund, intresseorganisationer, myndigheter, kommuner, media och andra samhällsinstitutioner där religionsperspektivet är viktigt.

Så ansöker du

Kandidatexamen i religionsvetenskap

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
Fax 018-471 20 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 20 recensioner.
Se alla skolans recensioner