Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Inga recensioner än

Masterprogram i språk - Slaviska språk

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Inriktningen slaviska språk är för dig som har stort intresse i ett område med spännande historia och rik kultur. Du kommer att fördjupa dina kunskaper i polska, ryska eller serbiska, kroatiska och bosniska, såväl i färdighetskurser som också i bredningskurser inom litteratur, språkvetenskap och kulturstudier. Du kan även välja bulgariska som en bredningskurs. Dina färdigheter i att utrycka dig i skrift och i tal tränas under hela utbildningen. Dessutom får du möjlighet att stärka din analytiska kompetens genom att självständigt genomföra mindre projekt med tydliga forskningsfrågor som du får möjlighet att presentera. Flera av de slaviska språken är idag officiella EU-språk, och studier i slaviska språk på avancerad nivå förbereder dig för kvalificerade arbetsuppgifter inom många yrken inom och utom landet. De förbereder dig också för forskarutbildning i något av huvudområdesspråken.

Programmet leder till en filosofie masterexamen (Master of Arts, 120 credits) med slaviska språk som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen (Master of Arts, 60 credits).

Så ansöker du

Kandidatexamen med ryska, polska eller serbiska/kroatiska/bosniska som huvudområde.Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till utbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights