Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Inga recensioner än

Masterprogram i språk - Kinesiska

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Kina är världens folkrikaste land och kinesiska är världens största språk. Genom globaliseringsprocessen får Kina allt större betydelse i världen ekonomiskt, politiskt och kulturellt. Studier i kinesiska och Kinas samhälle och kultur är viktiga förutsättningar för att förstå utvecklingen i Kina och för att ha kontakt med Kina och kineser i olika yrkesmässiga sammanhang. På masterprogrammet i språk inriktning kinesiska får du djupare förståelse för det kinesiska språket, kulturen, historien och dagens kinesiska samhälle. Programmet förbereder dig för en karriär inom myndigheter, näringsliv, kultur eller för vidare akademiska studier.

Programmet leder till en filosofie masterexamen (Master of Arts, 120 credits) med kinesiska som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen (Master of Arts, 60 credits).

Så ansöker du

Kandidatexamen med kinesiska som huvudområde.Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till utbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights