Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram i speldesign

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Gotlands Län
120 hp
Startdatum: Höst 2019 - Gotlands Län

Masterprogram i speldesign

Masterprogrammet i speldesign ger kunskaper och färdigheter som krävs för ett kvalificerat arbete inom spelbranschen och näraliggande verksamheter och förbereder samtidigt för en fortsatt akademisk karriär inom området speldesign.
 
Inom branschen för underhållningsspel har större utvecklare idag ofta arbetslag med forskningskompetens som utvärderar spelarinteraktion och beteendemönster samt även långvariga och ekonomiska aspekter av produkterna. Inom design och utveckling av såväl underhållningsspel som spel med andra primära målsättningar än underhållning behövs spelutvecklare som kan se och kommunicera sambandet mellan den verklighet som avbildas, abstraktionen i spelet och spelets effekter.
 
Masterprogrammet erbjuder dig en högre nivå av vetenskaplighet genom sin kombination av analys, utveckling och fördjupning. Som speldesigner lär du dig de metoder och färdigheter som du behöver behärska för att uppnå en specifik eftersträvad effekt.
 
Speldesign är en ung disciplin som är under framväxt inom allt fler lärosäten såväl inom Sverige som i andra länder. Behovet av personer med en forskarutbildning inom ämnet kommer därför att öka. Institutionen arbetar mot att på sikt kunna erbjuda forskarutbildning, på egen hand eller i samarbete med annat eller andra ämnen inom universitetet.
 
Programmet vänder sig till såväl svenska som internationella sökande och utbildningen ges därför i sin helhet på engelska.

Studieort: Visby, Uppsala universitet Campus Gotland

Så ansöker du

Kandidatexamen med ämnesfördjupning inom ett huvudområde med inriktning mot spel eller spelande (t.ex. speldesign, spelutveckling, spelprogrammering, data- och systemvetenskap, informationsteknologi). Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6 (med en svensk kandidatexamen uppfylls kraven på engelska).

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
www.uu.se


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla skolans recensioner