Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram i Rysslands- och Eurasienstudier

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
120 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2021 - Uppsala

Masterprogram i Rysslands- och Eurasienstudier

Har du kandidatexamen i ett samhällsvetenskapligt eller humanistiskt ämne och intresse för utvecklingen i Ryssland och det post-sovjetiska området? Vill du lära dig eller vidareutveckla dina kunskaper i det ryska språket? Vill du få en unik kombination av ämnes- och språkkunskaper som efterfrågas på dagens arbetsmarknad både nationellt och internationellt? Då är det ett program för dig!Masterprogrammet i Rysslands- och Eurasienstudier är en ny tvåårig internationell utbildning som erbjuder en unik kombination av kunskaper om Ryssland och det post-sovjetiska området och intensiva studier i det ryska språket. Utbildningen har en utpräglat mångvetenskaplig karaktär och inbegriper studiet av Rysslands och Eurasiens politik, ekonomi, historia, kultur och samhälle. Under programmets gång ges du även möjlighet till en halv termins praktik eller intensiva språkstudier i ryska på ett europeiskt eller ryskt partneruniversitet.Programmet leder till en filosofie masterexamen med euroasiatiska studier som huvudområde. Karriär: Myndigheter, företag och internationella organisationer har ett stort behov av områdesexperter då det i nuläget råder brist på specialister med denna kompetens både nationellt och internationellt. Du förbereds för kvalificerade analys- och utredningsarbeten inom privata och offentliga organisationer, myndigheter och företag, både nationella och internationella, samt för en akademisk karriär.

Så ansöker du

Kandidatexamen om 180 hp med ett samhällsvetenskapligt eller ett humanistiskt ämne som huvudområde.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfyller du kravet på engelska)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
Fax 018-471 20 00
www.uu.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 20 recensioner.
Se alla skolans recensioner