Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Inga recensioner än

Masterprogram i medicinsk forskning

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Medicinsk forskning är ett vetenskapligt område med en alltmer expanderande genetisk kunskap, där man har storskaliga molekylära och bioinformatiska metodiker till hands.

Masterprogrammet i medicinsk forskning syftar till att skapa nya möjligheter för studenter med en tvärvetenskaplig inställning till nuvarande medicinsk forskning. Målet med programmet är att samla studenter med olika akademiska bakgrunder för att stimulera till övergripande perspektiv på olika vetenskapsdiscipliner för främjandet av människors hälsa. Studenter blir uppmuntrade att utveckla en mångsidig kompetens som spänner sig över både medicinska, biologiska och bioinformatiska forskningsområden, för att stimulera det kritiska tänkande som kommer att vara avgörande för den framtida utvecklingen inom medicinsk forskning.

Studenterna kommer att följa ett ettårigt kurspaket som tar upp banbrytande biomedicinska forskningsfrågor och olika molekylära och bioinformatiska metoder. Under det andra året kommer studenterna att fortsätta med ett individuellt forskningsprojekt (17 veckor) och ett masterprojekt (20 veckor), som utförs i forskningsgrupper hos universitet, biomedicinska företag eller myndigheter.

Laboratorieverksamheten övervakas av etablerade forskare och studenterna kommer att delta i forskningsgruppens aktiviteter på liknande sätt som doktorander och forskare. Studenterna har möjlighet och skyldighet att välja sina forskargrupper och projekt under praktikperioderna, medan den teoretiska forskningsinriktade utbildningen ges inom universitetet.

Undervisningen sker på engelska. Programmet leder till en medicine masterexamen med medicinsk vetenskap som huvudområde.

Så ansöker du

Kandidatexamen med ett biovetenskapligt ämne som huvudområde, (t.ex. biomedicin, bioteknologi, läkarprogram, veterinärprogram) från ett internationellt erkänt universitet, inklusive 10 hp i vardera cellbiologi, biokemi och genetik.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfyller du kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights