Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram i läkemedelsutveckling

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
120 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala
Antagningshistorik

Masterprogram i läkemedelsutveckling

Utvecklingen av nya och effektiva läkemedel tillhör de viktigaste framstegen i modern historia. Masterprogrammet i läkemedelsutveckling ger dig ett forum i världsklass för att fokusera på alla aspekter av detta multidisciplinära område där du kombinerar biologi, kemi och farmaceutisk vetenskap. Masterprogrammet ger dig teoretisk och praktisk kunskap för att ta aktiv del i utvecklingen av nya läkemedel.På programmet möter du forskare vid den internationella kunskapsfronten inom läkemedelsutveckling. Du får betydande möjligheter att bidra till kunskapsutvecklingen inom detta spännande område. Du kan också skräddarsy dina studier efter dina styrkor, intressen och karriärmål. Programmet ger dig en utmärkt plattform för en framtida karriär inom industrin eller för att påbörja forskarutbildning.Programmet leder till en farmacie masterexamen med huvudområdet läkemedelsutveckling.

Så ansöker du

Kandidatexamen om 180 hp eller annan motsvarande examen inklusive 15 hp farmakologi och fysiologi samt 15 hp allmän och organisk kemi.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: