Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram i läkemedelsmodellering

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
120 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala
Antagningshistorik

Masterprogram i läkemedelsmodellering

Masterprogrammet i läkemedelsmodellering vänder sig till dig som vill fördjupa dig inom det tvärvetenskapliga området läkemedelsmodellering, där biologi, kemi och farmaci blandas med datavetenskap, matematik och statistik. Masterprogrammet i läkemedelsmodellering ger dig de teoretiska och praktiska kunskaper som behövs i detta spännande och dynamiska forskningsområde. Under programmet kommer du att möta ledande forskare inom de olika disciplinerna av läkemedelsmodellering, och du kommer också själv få möjlighet att bidra till forskningen genom fördjupningsprojekt.Uppsala universitet har världsledande forskning inom de många aspekterna av läkemedelsmodellering. I detta mastersprogram får du en teoretisk bas och praktisk erfarenhet av hur prediktiva modeller används i hela kedjan i utvecklingen av nya läkemedel, från design av läkemedelssubstansen, via dess farmakologiska, biofarmaceutiska och toxikologiska effekter, till dess kliniska användning.Programmet leder till en farmacie masterexamen med läkemedelsutveckling som huvudområde.

Så ansöker du

Kandidatexamen om 180 hp med 90 hp kemi, biologi, farmaci eller motsvarande.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
Fax 018-471 20 00
www.uu.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: