Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram i international humanitarian action

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
120 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2021 - Uppsala
Sista ansökan: 2020-12-14

Masterprogram i international humanitarian action

Masterprogrammet i international humanitarian action är en tvåårig internationell och tvärvetenskaplig utbildning som ges i samarbete med olika universitet i Europa och världen. Programmet ger professionella kunskaper för en karriär inom humanitärt arbete, nöd- och katastrofhjälp och utveckling på både nationell och internationell nivå. Programmet har också ett alumnnätverk som stödjer studenters karriärer genom olika nätverksaktiviteter. Detta gemensamma europeiska masterprogram organiseras genom Network on Humanitarian Action (NOHA), och studier utomlands ingår i utbildningen. Programmet skapades 1993 på grund av en ökad oro inför katastrofer och konflikter samt dessas konsekvenser för samhället. För att bemöta dessa frågor finns ett behov av ett professionellt förhållningssätt som kombinerar både högre akademisk utbildning och praktisk kompetens. NOHA:s utbildning är ett av de mest väletablerade masterprogrammen i humanitarian action.Masterprogrammet har beviljats Erasmus Mundus-status vid fyra tillfällen. Programmet ges på engelska.Programmet leder till en teologie masterexamen med International Humanitarian Action som huvudområde, 120 hp.AnsökanAnsökan sker genom NOHA-nätverkets centrala hemsida www.nohanet.org.

Så ansöker du

Examen på grundnivå om minst 180 hp.Dessutom krävs mycket goda kunskaper i engelska. Dessa kunskaper brukar intygas genom ett internationellt erkänt prov eller tidigare studier vid ett universitet. Lägsta betygskrav vid prov är:- IELTS: sammanlagt betyg på 6,5 och ingen del mindre än 6,0- TOEFL Internetprov: 24 poäng (av högst 30) på skriftliga delen och sammanlagt 93- Cambridge: CAE (C1), CPE (C2)Kunskaper i andra språk och praktisk erfarenhet inom humanitärt arbete rekommenderas.

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
Fax 018-471 20 00
www.uu.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: