Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram i industriell ledning och innovation

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
120 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala
Antagningshistorik

Masterprogram i industriell ledning och innovation

Vill du ha en karriär som kretsar kring ledarskap och innovation? Vi erbjuder dig en bra bas för en karriär inom teknikintensiva innovativa företag inom olika branscher. Oavsett om du startar ett eget företag eller arbetar för ett etablerat företag, ger masterprogrammet en djup förståelse samt en rad olika verktyg för att hantera komplexa innovationsprocesser.Syftet med detta program är därför att lära framtida ledare möjligheten att skapa en överblick över komplexa processer och strukturer inom och kring teknikintensiva företag. Vårt mål är att studenter som har avslutat programmet kommer att bli innovatörer som kan kombinera en djup förståelse för teknik och affärer med en stark praktisk kunskap om hur man ska hantera och leda innovativt arbete. Masterprogrammet förbereder dig också för en karriär inom den akademiska världen som forskare.Målet med programmet är att kunna arbeta med innovationsprocesser i olika typer av företag. För att vara väl förberedd för framtida arbete, är undervisningen baserad på metoder och modeller som används hos företag, för att förstå befintliga marknader, produktutveckling och marknadslansering. Samtidigt är den senaste akademiska forskningen en viktig del av våra kurser för att hålla jämna steg med den senaste utvecklingen. Efter avslutat program kommer du att ha kunskap om bland annat: - affärer - produktutveckling - marketing - organisation och ledarskap - projektledning - samhälleliga aspekter - presentationsteknikProgrammet är internationellt och undervisningen ges på engelska.Programmet leder till en teknologie masterexamen med industriell teknik som huvudområde.

Så ansöker du

Examen på grundnivå om minst 180 hp med teknisk inriktning inklusive 20 hp matematik.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
Fax 018-471 20 00
www.uu.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: