Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Inga recensioner än

Masterprogram i industriell analys

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Vill du utveckla nästa generations industriella system och få unik expertis inom både industriell teknik och datavetenskap? Oavsett om du har en bakgrund inom ingenjörsvetenskap eller datavetenskap så kommer masterprogrammet i industriell analys att ge dig den kunskap som krävs för att bidra till framtidens industriella verksamhet.

Masterprogrammet i industriell analys är ett unikt tvärvetenskapligt program inom industriell teknik och datavetenskap. Till skillnad från de flesta industritekniska program inkluderar det dataanalys, design och optimering av komplexa tekniska system ur ett livscykelperspektiv. Programmet kombinerar också teknik och management i syfte att utveckla och optimera system inom olika industriområden.

Programmet leder till en masterexamen med antingen industriell teknik eller datavetenskap som huvudämne. All undervisning sker på engelska.

Arbetsmarknaden för sökande med kvalifikationer inom industriell analys väntas vara utmärkt både nationellt och internationellt. Teknik- och kunskapsintensiva företag har ett stort behov av välutbildade personer med kvalifikationer inom teknik och datavetenskap, som dessutom förstår möjligheterna som industriell analys erbjuder industriell systemutveckling. Kompetens inom dessa två områden ger en fördel i anställningsprocesser.

Efter avslutad examen kan du också välja att stanna kvar i akademin och doktorera, till exempel inom teknisk fysik med inriktning mot industriell teknik eller datavetenskap.

Så ansöker du

Examen på grundnivå om minst 180 hp med 90 hp inom något eller några av områdena maskinteknik, industriell ekonomi, produktionsteknik, automationsteknik och datavetenskap/informationsteknologi samt 5 hp grundläggande programmering, 20 hp matematik och 5 hp statistik och sannolikhetslära.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights