Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram i humaniora - Praktisk filosofi

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
120 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2021 - Uppsala
Antagningshistorik

Masterprogram i humaniora - Praktisk filosofi

Masterprogrammet i humaniora med inriktning mot praktisk filosofi ger möjlighet till fördjupade studier i något eller några av den praktiska filosofins olika forskningsfält. Inom praktisk filosofi bedrivs forskning inom framför allt normativ etik, axiologi, värdeteori, metafysik, beslutsteori, religionsfilosofi och filosofihistoria. De kurser som erbjuds speglar dessa forskningsinriktningar.  De filosofiska institutionerna i Lund, Göteborg, Stockholm, Uppsala och Umeå samarbetar genom att varje termin erbjuda koncentrerade nationella kurser på avancerad nivå. Studenterna har därmed tillgång till ett rikt utbud av kurser och får chansen att under korta perioder åka till andra filosofiinstitutioner i Sverige. Filosofiska institutionen har ett livligt internationellt samarbete med åtskilliga gästforskare och gästlärare varje år och studenter på avancerad nivå har rika möjligheter att ta del av gästföreläsningar och att gå på de seminarier som ges. Programmet leder till en filosofie masterexamen med praktisk filosofi som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen.

Så ansöker du

Filosofie kandidatexamen med praktisk filosofi som huvudområde eller motsvarande utländsk examen.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
Fax 018-471 20 00
www.uu.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: