Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram i humaniora - Konstvetenskap

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
120 hp
Startdatum: Höst 2019 - Uppsala
Antagningshistorik

Masterprogram i humaniora - Konstvetenskap

Masterprogrammet i humaniora, inriktning konstvetenskap ger dig både specialisering och fördjupning inom dina intresseområden. Den syftar till att ge dig kompetens att tolka och förstå såväl bilder som föremål och miljöer, både från det förflutna och från idag, liksom att förstå deras samband med omgivande samhälle och kultur. Som utövare av konstvetenskap kommer du även att utveckla din förståelse för samtida samhälleliga utmaningar där ämnet kan bidra till lösningar.
 
Programmet har en bred och öppen profil som utgår från dina intressen som student. Du kan själv välja om du vill fördjupa dig i bildkonst, arkitektur, design eller andra konstformer och om du vill studera historiskt material eller samtida. Programmet ger en gedigen ut­bildning med både teoretiska och praktiska inslag, vilket ger en god ingång till arbetslivet.
 
Valfri praktik kan göras inom ramen för utbildningen vid en eller två arbetsplatser. Efter avslutad utbildning har du stora möjligheter att arbeta inom ett brett fält. Tidigare studenter vid programmet finns idag anställda bland annat på museer och i kommunal kulturförvaltning, liksom i auktions- och gallerivärlden.

Programmet leder till en filosofie masterexamen (Master of Arts, 120 credits) med konstvetenskap som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen (Master of Arts, 60 credits) med konstvetenskap som huvudområde.
För mer information om Masterprogram i humaniora - Konstvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala Universitet

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Masterprogram i humaniora - Konstvetenskap

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
www.uu.se


Beställ information

För att få mer information om Masterprogram i humaniora - Konstvetenskap via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla skolans recensioner