Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram i global hälsa

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
120 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2021 - Uppsala
Antagningshistorik

Masterprogram i global hälsa

Masterprogrammet i global hälsa förbereder dig för arbete med globala hälsofrågor. Här får studenter från hela världen kunskap om och färdigheter i att analysera globala hälsoproblem och att utveckla och utvärdera interventioner som förbättrar folkhälsan. Till våra fokusområden hör global barnhälsa, sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, migration och global nutrition.Programmet leder till en medicine masterexamen med global hälsa som huvudområde.

Så ansöker du

Examen på grundnivå om minst 180 hp inom medicin, vård, nutrition eller annat område relevant för global hälsa.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
Fax 018-471 20 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 20 recensioner.
Se alla skolans recensioner