Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram i forensisk vetenskap

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
Klassrum
120 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2022 - Uppsala
Antagningshistorik

Om utbildningen

Masterprogrammet i forensisk vetenskap ger dig kunskap om hur biologiska och kemiska analyser används i brottsutredningar och inom många andra områden. Många av de laborationer och övningar som ingår i utbildningen har anknytning till kriminaltekniska fråge­ställningar och ny forensisk forskning, men metoderna som används är generella och används inom olika områden, exempelvis:- brottsutredningar- toxikologiska analyser- miljöanalyser med utredningar eller övervakning- farmaceutisk och bioteknologisk industri- medicinsk genetik/ molekylärbiologiskalaboratorier- historiska eller kriminaltekniska DNA-analyser.

Masterprogrammet i forensisk vetenskap är således en bred utbildning med stark forskningsanknytning. Utbildningen förbereder dig för forskarutbildning, en karriär inom forensisk vetenskap eller arbete inom många andra områden.

 

Så ansöker du

Kandidatexamen om 180 hp inom biologi, biomedicin, molekylärbiologi eller kemi, som inkluderar minst 15 hp inom kemi och/eller biokemi samt 15 hp inom genetik, cellbiologi och/eller molekylärbiologi.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till utbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
Fax 018-471 20 00