Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Masterprogram i egyptologi

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
Klassrum
120 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala
Sista ansökan: 2023-04-16

Om utbildningen

Masterprogrammet i  egyptologi är ett unikt program; ingen annanstans i Sverige går det att läsa kurser i egyptologi hela vägen till en examen på avancerad nivå. Programmet vänder sig till dig som vill ha fördjupad kunskap om ett av världens mest kända exempel på ett komplext samhälle i det förflutna. Programmet innehåller till övervägande del obligatoriska kurser där studier av texter, arkeologi och konst står i fokus. Beroende på tillgängliga platser har du även möjlighet att under fem eller tio veckor göra praktik inom en relevant yrkesmiljö, såsom fältprojekt, museer, arkiv eller andra kulturvårdande verksamheter. Utbildningen ger dig förmågan att göra avancerade analyser och planera stora projekt. Du utvecklar också avancerade färdigheter som att granska och utvärdera olika typer av källmaterial och påståenden. En examen från den avancerade nivån gör dig behörig att bli antagen till forskarutbildningen i egyptologi i Sverige eller utomlands. Tidigare studenter arbetar som arkivarier, museiintendenter, museipedagoger, utredare, redaktörer, biståndsarbetare, reseledare, guider, kulturskribenter, och som forskare och lärare på universitet.

Programmet leder till en filosofie masterexamen med egyptologi som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen.

Så ansöker du

Kandidatexamen med 120 hp egyptologi varav minst 30 hp egyptiska språk. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
Fax 018-471 20 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 20 recensioner.
Se alla skolans recensioner