Visa studentum.se som: Mobil

Magisterprogram i humanitärt arbete vid konflikter

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
60 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala
Antagningshistorik

Magisterprogram i humanitärt arbete vid konflikter

Vad innebär humanitärt arbete? På vilket sätt förvärras och förändras en humanitär nödsituation av konflikter? Vilka faktorer avgör vad som är en humanitär katastrof? Vilka lagar och moraliska principer styr humanitära insatser. Magisterprogram i humanitärt arbete vid konflikter vänder sig till den som är intresserad av humanitärt arbete både i och utanför Europas gränser.Det humanitära arbetet har alltid haft en gränsöverskridande karaktär. Detta visar sig dels i att de största humanitära organisationerna arbetar i många olika länder men också i att den humanitära professionen inkluderar olika bakgrunder. Både i naturkatastrofer och i konflikter behövs tekniska experter inom exempelvis medicin, logistik, sanitet och psykosocial vård. Dessutom behövs projektledare, administratörer och policyutvecklare för att realisera och forma humanitära insatser. När humanitära professioner ställs inför svåra utmaningar, vid exempelvis konflikten i Syrien, finns det också ett behov av en multidisciplinär ansats för att förstå orsakerna till lidandet. Utan en sådan analys riskerar humanitära insatser bli ineffektiva och verkningslösa. Detta magisterprogram vid Uppsala universitet lämpar sig därmed speciellt för den som vill få en bättre förståelse för det humanitära arbetet i konflikter och är intresserad av att arbeta med samtidens stora humanitära utmaningar.Programmet ges på engelska.Programmet leder till en teologie magisterexamen med international humanitarian action som huvudområde, 60 hp.

Så ansöker du

Examen på grundnivå om minst 180 hp eller motsvarande utländsk examen som innehåller ett självständigt arbete om minst 15 hp.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
Fax 018-471 20 00
www.uu.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: