Visa studentum.se som: Mobil

Kandidatprogram i speldesign och projektledning

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Gotlands Län
180 hp
Startdatum: Höst 2019 - Gotlands Län
Antagningshistorik

Kandidatprogram i speldesign och projektledning

Vill du projektleda spelproduktioner från idé till färdig produkt? På kandidatprogrammet i speldesign och projektledning får du det som krävs. Programmet ges på Uppsala universitet Campus Gotland i Visby, en studiemiljö som är präglad av närheten mellan lärare och studenter.

Som speldesigner behöver du en god kommunikativ förmåga, både för att kommunicera med ditt arbetslag och för att utforma spelarens upplevelse. Utbildningen tränar dig i att uttrycka dig muntligt såväl som i text, bild och spel. Som projektledare får du kunskaper om gruppdynamik, planering och spelspecifik produktionsmetodologi. Du kommer också att få träna dina samarbetstekniska färdigheter. Dessa behövs i mångsidiga, och ofta internationella, spelutvecklingsprojekt.

På programmet varvas projekt inom praktisk spelutveckling med teoretiska kurser inom speldesign och industriell teknik.

Utbildningen har ett gott anseende internationellt tack vare den höga nivån på studenternas produktioner. Studentteam från Campus Gotland har en tradition av att vinna priser för sina spel, särskilt vid prestigefyllda Swedish Game Awards.

Programmet ges på engelska och leder till en filosofie kandidatexamen med speldesign som huvudområde.

Karriär: Bland utexaminerade studenter finns såväl företagare med egen utvecklingsstudio som anställda vid framgångsrika spelföretag både i och utanför Sverige. Före detta studenter undervisar även vid flera av Sveriges utbildningar inom spelutveckling och speldesign.

Ort: Visby
Starttermin: höst

Så ansöker du

Grundläggande behörighet och Matematik 2a/2b/2c eller Matematik B (områdesbehörighet A8/8)

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
www.uu.se


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla skolans recensioner