Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram i speldesign och projektledning

Uppsala Universitet, i Gotlands Län
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Gotlands Län

Om utbildningen

Vill du leda spelutvecklingsprojekt från idé till färdig produktion? Kandidatprogrammet i speldesign och projektledning ger dig verktygen för att på bästa sätt kunna planera projekt och leda arbetslag inom spelområdet. Du får övning i kommunikation samt verktyg för att planera och utvärdera spelutvecklingsprojekt från idé till färdigt spel. Programmet ges i Visby, en studiemiljö som präglas av närhet mellan lärare och studenter.

På programmet varvas projektkurser med fokus på praktisk spelutveckling med teoretiska kurser inom såväl speldesign som projektledning. Som speldesigner behöver du också god kommunikativ förmåga, både för att kunna kommunicera och samarbeta väl inom ditt arbetslag och för att kunna utforma spelarens upplevelse. Utbildningen tränar dig i att uttrycka dig såväl muntligt som i text, bild och spel. Som projektledare får du dessutom kunskaper om gruppdynamik, planering och spelspecifik produktionsmetodologi. Du kommer också att få träna din samarbetsförmåga i de många grupparbeten som präglar utbildningen.

Bland utexaminerade studenter finns såväl företagare med egen spelutvecklingsstudio som anställda vid framgångsrika spelföretag både i och utanför Sverige. Före detta studenter undervisar även vid flera av Sveriges utbildningar inom spelutveckling och speldesign.

Programmet ges helt och hållet på engelska och leder till en filosofie kandidatexamen med speldesign som huvudområde och Industriell teknik som biområde.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet och Matematik 2a eller 2b eller 2c

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights