Visa studentum.se som: Mobil

Kandidatprogram i speldesign och programmering

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Utbildningsort: Gotlands Län
Längd: 180 hp
Startdatum: Höst 2018 - Gotlands Län
Poäng: Antagningshistorik

Kandidatprogram i speldesign och programmering

Vad kan du om den tekniska aspekten av spelutveckling? Inom kandidatprogrammet i speldesign och programmering får du de logiska och tekniska kunskaperna som behövs för att utveckla spel. Programmet ges på Uppsala universitet - Campus Gotland i Visby, en miljö präglad av närhet mellan lärare och studenter.

Inom programmet lär du dig att utveckla spel och du får en god förståelse för hur spel fungerar och påverkar oss. Utbildningen varvar projekt om spelutveckling med teoretiska kurser inom speldesign och datavetenskap.

Utbildningen har ett gott anseende internationellt tack vare den höga nivån på studenternas produktioner. Studentteam från Campus Gotland har en tradition av att vinna priser för sina kreationer, särskilt vid prestigefyllda Swedish Game Awards. En av utbildningens styrkor är dess mycket goda kontakter med spelbranschen, varför utbildningens före detta studenter ger dig ett särskilt användbart nätverk.

Programmet ges på engelska och leder till en filosofie kandidatexamen med speldesign som huvudområde.

Karriär: Bland våra utexaminerade studenter finns såväl företagare med egen utvecklingsstudio som anställda vid de mest framgångsrika spelföretagen både i och utanför Sverige. Före detta studenter undervisar även vid ett flertal av Sveriges utbildningar inom spelutveckling och speldesign. Efter programmet finns möjligheter att studera vidare på magister- eller masterprogram.

Ort: Visby
Starttermin: höst
För mer information om Kandidatprogram i speldesign och programmering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik D. Eller: Matematik 3c

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala Universitet

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Kandidatprogram i speldesign och programmering.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
www.uu.se