Visa studentum.se som: Mobil

Kandidatprogram i speldesign och grafik

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Gotlands Län
180 hp
Startdatum: Höst 2019 - Gotlands Län
Antagningshistorik

Kandidatprogram i speldesign och grafik

Kandidatprogrammet i speldesign och grafik ger dig verktyg för att förstå och arbeta med spel på professionell nivå samt utrustar dig för att kunna utveckla nya uttryck och upplevelser inom spelmediet. Programmet är specialiserat på produktion av spelgrafik. Utbildningen ges på Uppsala universitet Campus Gotland i Visby, en miljö präglad av närhet mellan lärare och studenter.

Du får färdigheter och kunskap i att utveckla spel liksom en god förståelse för hur de fungerar och påverkar oss. Utbildningen varvar praktisk spelutveckling i projektform med teoretiska kurser inom speldesign och gestaltning, inriktat mot 2D- och 3D-grafik för spel. Utbildningen innehåller också kommunikativ träning som ger färdigheter i att uttrycka sig muntligt såväl som i text, bild och spel.

Utbildningen har ett gott anseende internationellt tack vare den höga nivån på studenternas produktioner. Studentteam från Campus Gotland har en tradition av att vinna priser för sina spel, särskilt vid prestigefyllda Swedish Game Awards.

Programmet ges på engelska och leder till en filosofie kandidatexamen med speldesign som huvudområde.

Karriär: Spelbranschen växer snabbt. Det är i dag den största branschen inom nöjesindustrin. Utexaminerade studenter från programmet driver egna utvecklingsstudios eller arbetar på framgångsrika spelföretag i och utanför Sverige. Efter programmet finns möjligheter att studera vidare på magister- eller masterprogram i och utanför Sverige.

Ort: Visby
Starttermin: höst

Så ansöker du

Grundläggande behörighet och Matematik 2a/2b/2c eller Matematik B (områdesbehörighet A8/8)

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
www.uu.se


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla skolans recensioner