Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Inga recensioner än

Kandidatprogram i medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Om du vill jobba med medier, som journalist, producent eller kommunikatör ger kandidatprogrammet i medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik dig en förstklassig utbildning och möjlighet att spela en viktig roll i framtidens kommunikationssamhälle. Du profilerar dina studier själv genom att välja ett av spåren mediestudier, kommunikationsstudier eller journalistikstudier. Du lär dig de vetenskapliga och teoretiska grunderna och får arbeta med yrkesförberedande projekt som gör det möjligt att lära genom att göra.

För att du ska komma ordentligt förberedd ut i arbetslivet i dagens digitala medielandskap får du utbildning i informationssystem och digital kommunikation, till exempel webbproduktion, sociala medier och interaktionsdesign.

Möjlighet att göra praktik och att studera utomlands samt utrymmet att själv påverka inriktningen på din utbildning gör att du lätt kan forma de här tre åren till precis det du vill. Du förbereds för fortsatta akademiska studier och blir bättre rustad, både teoretiskt och praktiskt, för ditt framtida yrkesval.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med medie- och kommunikationsvetenskap som huvudområde.

Kommunikatör, medieanalytiker och journalist är exempel på möjliga yrken efter studierna. Kandidatprogrammet i medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik är en utmärkt grund att stå på för fortsatta studier och/eller arbetsliv.

Ort: Uppsala

Starttermin: Höst

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Engelska 6

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights