Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram i freds- och utvecklingsstudier

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Är du intresserad av frågor kring fred och utveckling? Undrar du varför människor deltar i väpnade konflikter? Vill du veta vilka de största hindren är för hållbar demokratisk utveckling och hur utvecklingsmål och konfliktlösningsprocesser kan kombineras? Då ska du läsa kandidatprogrammet i freds- och utvecklingsstudier i Uppsala - en internationellt orienterad, tvärvetenskaplig utbildning i freds- och konfliktkunskap och utvecklingsstudier med en statsvetenskaplig profil.

Oavsett om du väljer att specialisera dig på freds- och konfliktkunskap eller utvecklingsstudier kan du lägga till och välja bland fristående kurser och på så sätt skräddarsy din utbildning efter intresse och vad du vill arbeta med. Är du till exempel intresserad av språk kan du läsa det som valfritt ämne eller fokusera mer på en speciell region eller ett land. Det finns även möjlighet till praktik och utlandsstudier.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med freds- och konfliktkunskap eller utvecklingsstudier som huvudområde.

Efter avslutat program har du en gedigen samhällsvetenskaplig kompetens som ger dig goda kvalifikationer att arbeta som utredare och analytiker. Du har även en internationell utbildning som ger dig möjlighet att söka arbete runt om i världen. Efter kandidatexamen kan du också söka dig vidare till masterprogram.

Ort: Uppsala

Starttermin: Höst

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Engelska 6

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights