Visa studentum.se som: Mobil

Grundlärarprogrammet - Inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Uppsala
240 hp
Startdatum: Vår 2020 - Uppsala
Sista ansökan: 2019-10-15

Grundlärarprogrammet - Inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3

Vill du arbeta som lärare i förskoleklass och årskurs 1-3 eller i årskurs 4-6? Då är Grundlärarprogrammet rätt utbildning för dig. Du får kunskaper och redskap för att fånga upp och väcka barns nyfikenhet och lust att lära. Under utbildningen fördjupar du dina ämneskunskaper och tränar dig i att planera och hålla egna lektioner.

Programmet ges med två inriktningar: förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 respektive grundskolans årskurs 4-6.

Du studerar de ämnen som du kommer att undervisa i. I inriktningen mot de yngre barnen läser du ämnen som svenska, matematik, engelska, naturorienterande ämnen och teknik, samhällsorienterande ämnen och praktisk-estetiska ämnen. I inriktningen mot de lite äldre barnen ingår svenska, matematik och engelska. Under programmet ingår även verksamhetsförlagd utbildning som du gör på en skola.

Båda inriktningarna ges i Uppsala med start höst- och vårtermin och i Visby med start hösttermin. På Campus Gotland kan undervisning på distans förekomma.

Programmet leder till en grundlärarexamen med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 eller i grundskolans årskurs 4-6.

Karriär: Behovet av välutbildade lärare finns ständigt då antalet barn i skolåldern ökar. Möjliga karriärvägar är att söka tjänst som förstelärare eller att handleda lärarstudenter som gör sin verksamhetsförlagda utbildning. Du kan också gå vidare till att utbilda dig till rektor. Utbildningen ger även behörighet till forskarutbildning i didaktik.

Ort: Uppsala och Visby
Starttermin: höst och vår
För mer information om Grundlärarprogrammet - Inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Engelska B, Matematik B, Naturkunskap A, Samhällskunskap A. Eller: Engelska 6, Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 1b / 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2

Examen & Intyg

Grundlärarexamen, Grundlärarexamen, avancerad nivå

Uppsala Universitet

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Grundlärarprogrammet - Inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
www.uu.se


Beställ information

För att få mer information om Grundlärarprogrammet - Inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 19 recensioner.
Se alla skolans recensioner