Visa studentum.se som: Mobil

Fysioterapeutprogrammet

Uppsala Universitet
Sammanfattning
Utbildningstyp: Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Utbildningsort: Uppsala
Längd: 180 hp
Gå vidare till: Utbildningens hemsida
Startdatum: Höst 2019 - Uppsala
Sista ansökan: 2019-04-15
Poäng: Antagningshistorik

Fysioterapeutprogrammet

Fysioterapeuter arbetar med människor i alla åldrar som kan ha olika funktionsnedsättningar och aktivitetsbegränsningar. Som fysioterapeut tränar du dem som riskerar att förlora sin rörelseförmåga, som behöver hjälp att återfå den eller som på olika sätt måste kompensera det som gått förlorat på grund av sjukdom eller skada. Fysioterapeututbildningen i Uppsala är en bred utbildning med såväl teoretiska som praktiska kurser.

Du får lära dig att göra undersökningar, vägleda behandla och utvärdera insatta åtgärder. Kunskapsutvecklingen är snabb. Det innebär att du ständigt får vara beredd på att lära och värdera ny kunskap. Utbildningen omfattar såväl teoretiska som praktiska studier. Huvudområdet fysioterapi kompletteras med medicinska, psykologiska och beteendevetenskapliga ämnen.

Den verksamhetsförlagda utbildningen kan ske på arbetsplatser i hela landet. Inom programmet finns möjligheter till studier utomlands.

Programmet leder till en fysioterapeutexamen och en kandidatexamen. Efter examen kan du ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen.

Fysioterapeut är den nya yrkestiteln på vad som tidigare kallades sjukgymnast.

Karriär: Som fysioterapeut kan du arbeta i olika verksamheter och områden i samhället. Det kan vara inom sjukvård, hälsovård eller utbildning, i både offentlig och privat verksamhet. Du kan fortsätta utbilda dig i ett magisterprogram. Dessutom finns möjlighet till forskarutbildning inom ämnet fysioterapi.

Ort: Uppsala
Starttermin: höst och vår
För mer information om Fysioterapeutprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Idrott och hälsa A, Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A. Eller: Idrott och hälsa 1, Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2. Idrott och hälsa 1/Idrott och hälsa A kan ersättas med intyg på deltagande i gymnastik- och idrottsverksamhet omfattande minst en gång per vecka under minst ett år under de föregående 24 månaderna.

Examen & Intyg

Fysioterapeutexamen, Kandidatexamen

Uppsala Universitet

Uppsala Universitet

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...


Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fysioterapeutprogrammet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Uppsala Universitet

Box 256
751 05 Uppsala

Tel: 018-471 00 00
www.uu.se


Beställ information

För att få mer information om Fysioterapeutprogrammet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
          (4,2)
Baseras på 19 recensioner
Se alla skolans recensioner