Visa studentum.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina studieplaner? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!⭐ 

Praktikår i Svenska kyrkan

ungresurs.nu
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Göteborg
1 år
Heltid
Icke studiemedelsberättigad
Startdatum: augusti 2021 - Göteborg
Körövning med barn

Praktikår i Svenska kyrkan

Ditt praktikår pågår under minst tio månader, där du som praktikant får möjlighet att arvoderat ta del av kyrkans och en församlings liv och verksamhet. Du får arbetsuppgifter som varierar beroende på vilken församling du blir placerad i. Vanligt förekommande är verksamheter som riktar sig till barn och unga men även körer, verksamhet för äldre, vaktmästaruppgifter etc. Du anger själv i din ansökan vilka typer av verksamheter du är intresserad av. 

För att antas som praktikant i ungresurs.nu behöver du vara nyfiken på att lära känna Svenska kyrkan, dess tro och liv samt dess yrken. Tidigare församlingserfarenhet är meriterande.

För mer information om Praktikår i Svenska kyrkan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Intervju och förslagsplacering

Efter ansökningstidens slut blir du kallad till en intervju i det stift du tillhör. När alla intervjuer är genomförda sätter sig handläggaren med samtliga ansökningshandlingar och försöker matcha dig och dina önskemål med de behov och önskemål församlingarna har. Därefter presenteras en förslagsplacering som både du och församlingen måste tacka ja till för att den skall bli permanent.

Boende och ekonomisk ersättning

Det är församlingens ansvar att ordna med boende för dig som praktikant. I vissa fall har man en egen lägenhet, i andra fall väljer församlingar att dela på en större lägenhet där unga kan dela boende. Fickpengen är på 6800:- i månaden innan skatt. Vad det innebär efter skatt varierar beroende på vad du tjänat tidigare under året eller kommer att tjäna efter praktikårets slut. Lättast är att du själv tar kontakt med Skatteverket om du vill ha aktuella siffror för just dig. Du förmånsbeskattas för bostaden, det innebär att du betalar en del i skatt på grund av att du får tillgång till bostad utan hyreskostnad.

Kurstillfällen och handledning

Förutom den dagliga verksamheten i församlingen innehåller året 18 kursdagar tillsammans med de andra praktikanterna på Helsjöns folkhögskola fördelade på fyra tillfällen. Praktikanterna har även möjlighet till bibelfördjupning och andlig utveckling, exempelvis via Göteborgs stifts Bibelskola. Det ingår även att ha kontinuerliga samtal med handledare samt att få praktikplatsbesök av stiftskontakt. 

Under året uppmuntras praktikanterna även att anordna egna träffar, delta i varandras aktiviteter eller på andra sätt stötta varandra. Gudsbild, församlingssyn, människosyn och Bibelsyn är de ämnen som är mest centrala och som tillsammans formar kyrkans liv, verksamhet och inriktning. Under ditt år som praktikant får du möjlighet att reflektera över dessa. Ungresurs.nu genomförs som en folkhögskolekurs i samverkan mellan Göteborgs stift, Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift och Helsjöns folkhögskola.

Sociala medier


ungresurs.nu

ungresurs.nu

ungresurs.nu – praktikåret där du gör skillnad

ungesurs.nu är ett praktikår inom Svenska kyrkan du kan gå som folkhögskolekurs under minst 10 månader. ungresurs.nu är ett samarbete mellan Göteborgs stift, Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift och Helsjöns folkhögskola. Sedan 2013 ersätter ungresurs.nu Volontäråret, som var ett...


Läs mer om ungresurs.nu och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Praktikår i Svenska kyrkan

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

ungresurs.nu

Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 8 recensioner.

Helge
(5)
Hej, mitt namn är Helge Österberg, och är mycket nöjd med året som "Ung Resurs". Jag har fått lära mig mycket om arbetet i kyrkan, både barn- och ungdomsgrupper men även allt däremellan, något jag inte var lika kunnig om innan jag kom hit till Göteborg. Jag jobbar i Lundby församling med främst barn- och ungdomsgrupper, samt lite äldreverksamhet...
Visa mer
Anna
(4)
Året har överlag varit bra. Kurserna har gett en bra grund att stå på när det kommer till arbetet i församlingarna. Dock hade jag gärna fått mer tips om hur man kan jobba med grupper som inte är barn/ungdomar, t.ex. äldre. Kurserna har också varit bra för att skapa en gemenskap med de andra unga resurserna. Dock hade man kunnat jobba lite ex...
Visa mer
Molly
(5)
Ett bra år för att prova på lite allt möjligt i vad som församlingsarbete faktiskt innebär. Att kunna hoppa mellan att ett tag vara med fokuserad på barnverksamheter till att sedan prova ett mer diagonalt spår med fokus på dagslediga/äldre. Om man är intresserad av en viss yrkesroll få möjlighet att följa dem som jobbar med det specifika yrket. ...
Visa mer
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Praktikår i Svenska kyrkan från ungresurs.nu, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,6)
Baseras på 8 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 8 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: