Visa studentum.se som: Mobil
Praktikanter som får instruktioner utomhus

ungresurs.nu – praktikåret där du gör skillnad

ungesurs.nu är ett praktikår inom Svenska kyrkan du kan gå som folkhögskolekurs under minst 10 månader. ungresurs.nu är ett samarbete mellan Göteborgs stift, Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift och Helsjöns folkhögskola. Sedan 2013 ersätter ungresurs.nu Volontäråret, som var ett samarbete mellan Svenska kyrkan och Svenska Kyrkans Unga. I praktikåret ingår att du som daglig verksamhet kommer att få gå som praktikant i en församling samt kursdagar på Helsjöns folkhögskola.

Praktik

Syftet med praktiken i församlingen är att ge dig en insikt i församlingens verksamhet, att du ska få prova på olika arbetsuppgifter och att du ska få chansen att upptäcka mer om kristen tro. Som praktikant blir du tilldelad en handledare och fungerar som extra resurs i församlingen. När du ansöker kan du ange vilka typer av verksamheter du är intresserad av. Möjligheterna kan variera beroende på församling men kan exempelvis vara:

  • Arbete med körer
  • Verksamheter för äldre
  • Vaktmästaruppgifter 

Din praktikperiod pågår från augusti till juni, alltså under ett skolår. Du får ingen lön under praktiken, däremot får du fickpeng på 6 800 kr i månaden före skatt och betalt boende. Under praktikåret kommer du att få ha kontinuerliga samtal med din handledare och du kommer även att ha en kontaktperson på stiftskansliet. Dessutom har du möjlighet till att delta i bibelförbjupning.

Kursdagar på folkhögskola

Du och de andra praktikanterna som går praktikåret ungresurs.nu har utöver praktiken 18 kursdagar (fyra kursveckor) på Helsjöns folkhögskola. Kursdagarna är utslagna på fyra kurstillfällen, det första (introduktionskurs) i september, det andra i november, det tredje i januari och det fjärde (avslutningskurs) i maj.

I september är första kurstillfället, introduktionskursen. Andra kurstillfället är november månad, tredje kurstillfället januari och avslutningskurs sker i maj månad. Totalt 4 kursveckor med 18 dagar på folkhögskola. 

För vem passar praktikåret ungresurs.nu?

Praktikåret ungresurs.nu är för dig mellan 18 och 25 år som är intresserad av att veta mer om och prova på arbetet inom Svenska kyrkan. Praktikåret passar både för dig som vill utbilda dig till ett yrke i kyrkan och dig som inte har bestämt dig för vad du vill göra i framtiden men vill göra något meningsfullt medan du funderar!


För mer information om ungresurs.nu, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Folkhögskoleutbildning
Samhällsvetenskap
Religionsvetenskap Utbildningsform Längd Ort
Praktikår i Svenska kyrkan Klassrum Göteborg

Visa alla

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med ungresurs.nu

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

ungresurs.nu

Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

Tel: 031-771 30 67
ungresurs.nu

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 8 recensioner.

Helge
Hej, mitt namn är Helge Österberg, och är mycket nöjd med året som "Ung Resurs". Jag har fått lära mig mycket om arbetet i kyrkan, både barn- och ungdomsgrupper men även allt däremellan, något jag inte var lika kunnig om innan jag kom hit till Göteborg. Jag jobbar i Lundby församling med främst barn- och ungdomsgrupper, samt lite äldreverksamhet...
Visa mer
Anna
Året har överlag varit bra. Kurserna har gett en bra grund att stå på när det kommer till arbetet i församlingarna. Dock hade jag gärna fått mer tips om hur man kan jobba med grupper som inte är barn/ungdomar, t.ex. äldre. Kurserna har också varit bra för att skapa en gemenskap med de andra unga resurserna. Dock hade man kunnat jobba lite ex...
Visa mer
Molly
Ett bra år för att prova på lite allt möjligt i vad som församlingsarbete faktiskt innebär. Att kunna hoppa mellan att ett tag vara med fokuserad på barnverksamheter till att sedan prova ett mer diagonalt spår med fokus på dagslediga/äldre. Om man är intresserad av en viss yrkesroll få möjlighet att följa dem som jobbar med det specifika yrket. ...
Visa mer
Recensioner
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 8 recensioner.
Gör intresseanmälan

För att få mer information från ungresurs.nu, fyll i följande uppgifter: