Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot ambulanssjukvård

Umeå universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
Distans
60 hp
Heltid
Antagningshistorik
Kommande starter

Plats & start


Distans
Vår 2023

Distans
Vår 2024

Om utbildningen

Fördjupade kunskaper inom ambulanssjukvård och omvårdnad är lika aktuellt för dig som arbetar inom äldrevård som inom akut- och ambulanssjukvård. Utbildningen ger dig möjlighet att utveckla kommunikation och teamarbete, fatta självständiga beslut om relevanta omvårdnadsåtgärder i olika och ofta akuta situationer, före och under transport, vid överlämnande och rapport, samt att leda, samverka och prioritera vid allvarliga skadehändelser. I programmet fördjupas kunskaper, färdigheter och professionellt förhållningssätt inom ambulanssjuksköterskans kompetensområde. Innehållet omfattar både teoretiska och verksamhetsförlagda studier som integreras i studieuppgifter, övningar, simulering i ambulanshytt och examinationer. Ett självständigt arbete (examensarbete) avslutar utbildningen.

Så ansöker du

För tillträde till utbildningen krävs: Svensk legitimation som sjuksköterska samt kandidatexamen i omvårdnad eller sjuksköterskeexamen om 180 hp varav minst 15 hp examensarbete (motsvarande) eller motsvarande utländsk examen. Yrkesverksamhet som sjuksköterska motsvarande minst 12 månader heltid. Engelska B/Engelska 6 och Svenska B/Svenska 3 eller motsvarande. Undantag från språkkrav beviljas för den som har behörighetsgivande examen från svenskt universitet/högskola.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

901 87 Umeå

Tel: 090-786 50 00
Fax 090-786 99 95


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,8)
Baseras på 36 recensioner.
Se alla skolans recensioner