Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogrammet i litteraturvetenskap

Umeå universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Umeå
Klassrum
120 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2022 - Umeå
Antagningshistorik

Om utbildningen

Masterprogrammet i litteraturvetenskap är en tvåårig utbildning som syftar till att ge den studerande såväl förberedande kunskaper för fortsatta akademiska studier på forskarnivå som breddad kompetens inför ett kommande arbetsliv. Under utbildningen får studenterna både en orientering i ämnets historia och kännedom om ämnets nuvarande forskningsläge. Särskild uppmärksamhet ägnas teori- och metodfrågor liksom frågor som rör litteraturens, kritikens och litteraturvetenskapens relevans i historisk och samtida belysning.

Så ansöker du

Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng eller motsvarande utländsk examen. Särskilda förkunskapskrav är: 90 hp i ämnet litteraturvetenskap inklusive ett examensarbete för kandidatexamen. Svenska och engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

901 87 Umeå

Tel: 090-786 50 00
Fax 090-786 99 95