Visa studentum.se som: Mobil

Magisterprogram med inriktning mot konstitutionell rätt och mänskliga rättigheter

Umeå universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Umeå
60 hp
Heltid

Magisterprogram med inriktning mot konstitutionell rätt och mänskliga rättigheter

Konstitutionell rätt och mänskliga rättigheter blir allt viktigare i såväl Sverige som Europa och andra delar av världen. Konstitutionella frågor och frågor rörande mänskliga rättigheter blir en allt större del av den rättsliga, politiska och mediala diskussionen. Genom att studera och jämföra konstitutionella rättsliga ramverk och instrument för mänskliga rättigheter i olika nationella, regionala och internationella rättsliga system förbereder programmet studenter för att analysera och lösa rättsliga problem relaterade till konstitutionell rätt och mänskliga rättigheter.

Så ansöker du

För tillträde till programmet krävs Juristexamen eller lägst kandidatexamen om 180 högskolepoäng med minst 120 högskolepoäng inom rättsvetenskap (motsvarande) eller motsvarande utländsk examen. Därutöver krävs engelska från gymnasieskolan för grundläggande behörighet till högskolestudier.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

901 87 Umeå

Tel: 090-786 50 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 35 recensioner.
Se alla skolans recensioner