Visa studentum.se som: Mobil

Magisterprogram i statistik

Umeå universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Umeå
60 hp
Startdatum: Höst 2019 - Umeå

Magisterprogram i statistik

Detta ettåriga magisterprogram ger breda och djupa kunskaper inom både tillämpad statistik och statistisk teori. Du får gedigen kunskap om statistiska metoder och god förmåga att kritiskt analysera och tolka data samt att kommunicera resultaten av dina analyser. Du kan skräddarsy din egen utbildning genom att välja mellan olika valbara kurser i statistik eller matematisk statistik.

Så ansöker du

För tillträde till magisterprogrammet i statistik krävs kandidatexamen, ellermotsvarande utländsk examen om minst 180 hp, med huvudområdet statistik eller matematiskstatistik eller annan utbildning som bedöms som likvärdig. Därutöver krävs engelska B/6 frångymnasiet samt svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (krav på svenskagäller om utbildningen ges med svenska som undervisningsspråk).

Examen & Intyg

Magisterexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

901 87 Umeå

Tel: 090-786 50 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 35 recensioner.
Se alla skolans recensioner