Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Magisterprogram i idrottsmedicin

Umeå universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Umeå
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Umeå
Antagningshistorik

Magisterprogram i idrottsmedicin

Magisterprogrammet i idrottsmedicin omfattar ett års studier på helfart. Höstterminen ägnas åt en inledande kurs i vetenskaplig teori, metod och etik, följd av en vetenskaplig fördjupningskurs som ger dig en god grund för vårterminens examenskurs där du skriver en vetenskaplig uppsats. Behörig att söka till programmet är du som har en kandidatexamen om 180 hp i idrottsmedicin, sjukgymnastik/fysioterapi eller dietistexamen, varav 15 hp examensarbete. Engelska A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier alternativt svenska 3 samt engelska 6.Distansbaserade kurser med sammankomster på studieorten kan förekomma, och delar av undervisningen kan ges på engelska. Utbildningen ges dock huvudsakligen på svenska, men en betydande del av kurslitteraturen består av engelskspråkig litteratur.Undervisningen är i huvudsak problemorienterad, vilket innebär aktivt kunskapssökande, kritiskt tänkande och egen problemlösning. Under de olika kurserna sker individuella val av fördjupningsområde. Samtliga kurser innehåller reflekterande arbetsuppgifter som examineras skriftligt och i seminarieform. 

Så ansöker du

För tillträde till magisterprogram krävs en kandidatexamen om 180 hp i idrottsmedicin, sjukgymnastik/fysioterapi eller dietistexamen, varav 15 hp vetenskapligt examensarbete. Engelska A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier alternativt svenska 3 samt engelska 6.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

901 87 Umeå

Tel: 090-786 50 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,8)
Baseras på 35 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: