Visa studentum.se som: Mobil

Magisterprogram i befolkningsstudier

Umeå universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Umeå
60 hp
Heltid

Magisterprogram i befolkningsstudier

Bli expert på befolkningsutveckling - en nyckelfråga för de stora framtidsutmaningarna. Med en magister i befolkningsstudier får du en bred tvärvetenskaplig kunskap om befolkningsförändringars orsaker och konsekvenser under olika tidsperioder och i skilda delar av världen. Teoretiska moment varvas med laborativa inslag. Du analyserar unika befolkningsdata tillsammans med forskare och får praktiknära kunskap för framtida arbetsliv.

Så ansöker du

För att antas till programmet krävs kandidatexamen som omfattar minst 180 högskolepoäng med 90 högskolepoäng i något av ämnena kulturgeografi, geografi, statistik, sociologi, nationalekonomi, historia, epidemiologi, psykolog, demografi, befolkningsstudier eller annan motsvarande examen. Därutöver krävs 7,5 högskolepoäng i kvantitativ metod eller motsvarande och engelska B/6 från gymnasieskolan.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

901 87 Umeå

Tel: 090-786 50 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 35 recensioner.
Se alla skolans recensioner