Visa studentum.se som: Mobil

Magisterprogram i arbetsliv och hälsa - Inriktning: beteendevetenskap

Umeå universitet
Sammanfattning
Utbildningstyp: Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Utbildningsort: Distans
Längd: 60 hp
Poäng: Antagningshistorik

Magisterprogram i arbetsliv och hälsa - Inriktning: beteendevetenskap

Vill du förbättra framtidens arbetsmiljö? Skaffa dig då den expertkunskap som vår magisterutbildning ger. Du får kunskap och färdigheter om arbetslivets villkor och dess betydelse för den arbetandes hälsa och välbefinnande samt organisationens effektivitet. Undervisningen bedrivs i hög grad tvärdisciplinärt i team med arbetsmiljötekniker, beteendevetare, ergonomer och företagssköterskor och förenar vetenskaplig evidens med praktisk problemlösning. Perspektiv och kunskap hämtas från natur-, samhälls-, beteende- och medicinsk vetenskap.

Efter studier i arbetsliv och hälsa ska du som student ha:
  • kunskap om teorier som behandlar arbetsmiljöns påverkan på hälsan,
  • färdigheter att använda ett vetenskapligt förhållningssätt för praktisk problemlösning och hälsofrämjande arbete samt
  • färdigheter att arbeta i tvärvetenskapliga team och ha utvecklat sin förmåga att bedöma arbetsrelaterade, etiska och juridiska dilemman
Behörighet till magisterprogrammet har den som avlagt kandidatexamen eller en yrkesexamen om minst 180 hp. För de olika inriktningarna finns dock särskilda krav. Saknas formell behörighet kan andra betydelsefulla kunskaper och erfarenheter så kallad reell kompetens prövas.

Om du har frågor om programmet, kontakta mig, Anita Pettersson-Strömbäck, anita.p.stromback@envmed.umu.se. Om du använder kontaktformuläret här till höger, se till att din mejladress är rätt. Jag får många frågor jag inte kan svara på pga. felstavade mejladresser.

Så ansöker du

För tillträde till magisterprogrammet i Arbetsliv och hälsa krävs:BETEENDEVETENSKAP: - Kandidatexamen inom det samhällsvetenskapliga området med 90 högskolepoäng i något av ämnena pedagogik, psykologi, socialt arbete, sociologi eller yrkesexamen om minst 180 hp, innehållande minst 15 hp examensarbete inom motsvarande områden såsom psykologexamen eller socionomexamen, samt- Engelska A/5 och Svenska B/3Saknas formell behörighet kan andra betydelsefulla kunskaper och erfarenheter s.k. reell kompetens prövas.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

901 87 Umeå

Tel: 090-786 50 00

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
          (3,7)
Baseras på 32 recensioner
Se alla skolans recensioner