Visa studentum.se som: Mobil

Kandidatprogrammet i fri konst

Umeå universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Umeå
180 hp
Startdatum: Höst 2019 - Umeå

Kandidatprogrammet i fri konst

Konsthögskolan i Umeå är en del av Konstnärligt campus. Sedan 2012 håller vi till i nya, moderna lokaler, vackert och centralt belägna vid Umeälvens strand. Som student hos oss får du en god inblick i och förståelse för konstens roll i dagens samhälle och hur den har förändrats över tiden. Vidare övar du din förmåga att kritiskt granska, debattera och skriva om konst. Fokus ligger på det egna individuella konstnärliga uttrycket.

Vi har varje år ett mycket stort antal sökande till våra utbildningsprogram, bland vilka vi tar in mellan 15 och 20 studenter till vardera programmen. Sammanlagt läser ungefär 75 studenter på skolan. Vi ger som regel också en till två sommarkurser varje år.

Anmälan för läsåret 2019/20 öppnar den 22 januari och sista ansökningsdag är den 1 mars. Börja med att söka via antagning.se. Därefter skickar du in dina arbetsprover digitalt via den länk som kommer finnas tillgänglig på http://www.art.umu.se/sv/utbildning/ansoekan/ när ansökan öppnar. Där kan du också läsa mer om ansökningsprocessen och vad som händer efter att du sökt.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet i form av godkända arbetsprover och godkänd intervju. Engelska B/6.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

901 87 Umeå

Tel: 090-786 50 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 35 recensioner.
Se alla skolans recensioner