Visa studentum.se som: Mobil

Biblioteks- och informationsvetenskap - kandidatprogram

Umeå universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Umeå
180 hp
Startdatum: Höst 2019 - Umeå
Antagningshistorik

Biblioteks- och informationsvetenskap - kandidatprogram

Kandidatprogrammet är från och med hösten 2019 en treårig utbildning. För dig som har tidigare högskolestudier finns möjlighet att använda dessa som valfria/valbara terminer. Terminerna 1, 2 och 5 är obligatoriska, medan terminerna 3, 4 och 6 erbjuder möjlighet till individuella kompletterande ämnesval.

Termin 1 behandlar informationsförmedlingens vetenskapliga och sociala sammanhang. Terminen inleds med en introduktion till ämnet biblioteks- och informationsvetenskap. Därefter studerar du bibliotekets roll i samhället, vetenskaplig informationsförmedling och informationspolitiska frågor.

Termin 2 handlar om informationsystem. Under terminen lär du dig principer och metoder för kunskapsorganisation, informationssökning, informationsförmedling i praktiken samt informationsdesign.

Under terminerna 3 och 4 kan du antingen läsa litteraturvetenskap som valbar kurs (med platsgaranti) eller andra valfria kurser. Dessa terminer lämpar sig dessutom väl för utlandsstudier.

Under termin 5 fördjupar du dig i biblioteks- och informationsvetenskapliga forskningsmetoder och avslutar med att skriva ett examensarbete.

Termin 6 består av en kompletterande valfri kurs. När du uppnått 180 hp kan du ta ut din kandidatexamen. 

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

901 87 Umeå

Tel: 090-786 50 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 35 recensioner.
Se alla skolans recensioner