Hållbart byggande & arbetsledning

Vill du få konkreta kunskaper och färdigheter för att leda produktion av gröna, klimatsmarta och hållbara bygg- och anläggningsprojekt?
Genom denna kurs får du den kompetens som behövs för att vara en framstående ledare inom bygg- och anläggningsproduktion, allt med fokus på ett hållbart, pedagogiskt och situationsanpassat ledarskap.
Detta kurspaket är framtaget tillsammans med Byggföretagen och deras medlemsföretag för att spegla det kompetensbehov som finns på arbetsmarknaden. Kursen är indelad i två delar; Hållbar arbetsledning och Miljö och hållbart byggande. Upplägget är skräddarsytt för att passa dig som vill kunna kompetensutveckla dig vid sidan av ordinarie arbete.
Kursen vänder sig i första hand till blivande och nya arbetsledare, men även projektledare och platschefer. Passar också dig som provat på arbetsledarrollen ett tag och vill känna dig tryggare i din roll.
Del 1 – Hållbar arbetsledning
- Verktyg och metoder för praktiskt ledningsarbete
- Konflikthantering och svåra samtal
- Arbetsmiljö och säkerhet
- Jämställdhet, diskriminering
- Mentorskap, coaching, att lyssna och ge feedback
Del 2 – Miljö och hållbart byggande
- Hållbarhetsutmaningarna inom byggsektorn, och vad omställningen till hållbarhet innebär
- Agenda 2030 och de globala målen ur ett branschperspektiv – centrala mål och delmål, trender och best practice
- Aktuell miljölagstiftning
- Cirkulärt byggande – avfallshantering, återvinning och återbruk
- Kännedom om materialval utifrån hållbarhet och miljökonsekvenser
- Energieffektivt byggande
Behovet
Bygg- och anläggningssektorn står för cirka 20 % av Sveriges klimatutsläpp. Behovet av kompetens inom hållbart byggande är stort och för att möta framtida utmaningar behöver branschen behöver som kan planera, samordna och leda produktion utifrån social, ekonomisk, ekologisk hållbarhet.
Det är tydligt att kompetens inom hållbart byggande och arbetsledning blir alltmer avgörande för att möta de växande kraven från olika aktörer och för att skapa en hållbar framtid inom bygg- och anläggningsbranschen.
Att studera på distans
Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan i stor utsträckning själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för bland annat livetillfällen (dessa spelas in och kan ses i efterhand) samt deadlines för uppgifter. Inspelade föreläsningar varvas med livetillfällen ett par gånger i veckan och utöver det tillkommer tid för självstudier.
Kommande kursstarter
Ansökan och behörighet
- Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
- Särskilda förkunskaper:
2 års yrkeserfarenhet inom bygg- och/eller anläggningsproduktion på heltid (exkl. lärlingstid). Tänk på att ladda upp arbetsintyg när du gör din ansökan. - Urval
Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser görs ett urval. Urvalet sker utifrån de urvalsgrunder som presenteras nedan och denna process genererar poäng som ökar dina chanser att komma in på utbildningen.
Urvalet görs på det sammanlagda värdet av yrkeserfarenhet.
Yrkeserfarenhet räknas 1 poäng per månad. Max 36 poäng (3 år).
Vid samma poäng sker lottning.
Samarbeten med arbetslivet
Vi har ett starkt samarbete med arbetslivet, och tillsammans med dem har vi utvecklat denna kurs som ger de kunskaper som företagen efterfrågar.
Examen, diplom m.m.
Efter avslutad godkänd kurs utfärdas ett utbildningsbevis.
Kostnader
Kursen är kostnadsfri och CSN-berättigad.
Intresseanmälan
TUC Yrkeshögskola
Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära samarbete med...