Visa studentum.se som: Mobil

Fastighetsförvaltare 2

TUC Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans
ca 2,5 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: september 2019 - Distans
Informationskväll
2019-10-08
Erbjudande
2019-10-15
Erbjudande
2019-10-22

Fastighetsförvaltare 2

Vill du ha ett omväxlande och flexibelt arbete med mycket kundkontakt? Då kan yrket som fastighetsförvaltare vara jobbet för dig. Som fastighetsförvaltare har du en viktig roll på fastighetsföretaget och du ansvarar för förvaltningen av en eller flera fastigheter. I din roll som arbetsledare är du insatt i teknik, ekonomi, kundkontakt och juridik. Utbildningen sker på distans med intressanta och givande träffar i Linköping.

Vad arbetar du med?

Som fastighetsförvaltare arbetar du med allt från ekonomi, miljö, teknik, installation och IT till affärsmannaskap, kommunikation och ledarskap. Allt med fokus på fastighetsbranschen.

Du har det rätta kunnandet om avancerade byggnadstekniker och konstruktioner, samtidigt som du förstår ritningar och säkerhetsföreskrifter. Sund inomhusmiljö och trygg utemiljö är också en viktig del. Du har kunskap om installationer för el, värme, ventilation och sanitet, och även styr- och reglersystem. I din roll arbetar du med fastighets- och företagsekonomi och du kan bla upprätta kalkyler och beslutsunderlag för finansiering och investering.

För ett framgångsrikt fastighetsföretagande behöver du ha koll på det mångkulturella samhället med fokus på kulturer och religioner, jämställdhet och diskriminering. Som fastighetsförvaltare kommer du i kontakt med många olika grupper människor och därför utbildas du i kundkontakt, förhandling, pedagogik och mångfald. I din roll ingår även ledarskap och du kan ansvara för fastighetsskötare, fastighetsvärdar och fastighetstekniker.

Efter examen

Stora förändringar, såsom nya lagar och kunskapskrav, väntar fastighetsbranschen och det byggs mer än det gjorts på många år. Nya kompetenskrav och stora pensionsavgångar gör att det råder stor brist på personal med rätt kompetens. Efter examen är du därför eftertraktad på arbetsmarknaden och du kan arbeta som fastighetsförvaltare, teknisk förvaltare, fastighetschef eller områdesansvarig förvaltare. Branschen innefattar både bostäder, kontor och kommersiella fastigheter.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även träffar i Linköping. Träffarna kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, redovisningar och grupparbeten.

Utbildningens innehåll

• Affärsmannaskap, 20 YH-p
• Examensarbete, 20 YH-p
• Fastigheter & byggnader, 35 YH-p
• Fastighetsbranschen i samhället, 25 YH-p
• Fastighetsekonomi, 30 YH-p
• Företagsekonomi, 20 YH-p
• Installation & installationssamordning, 35 YH-p
• IT-stöd & digitalisering inom fastighetsbranschen, 15 YH-p
• Juridik för fastighetsbranschen, 25 YH-p
• Kommunikation, 15 YH-p
• Ledarskap & arbetsledning, 15 YH-p
• LIA 1, 50 YH-p
• LIA 2, 50 YH-p
• LIA 3, 80 YH-p
• Miljö & säkerhet, 25 YH-p
• Projektledning & projektmetodik, 20 YH-p
• Styr- & reglerteknik, 20 YH-p

LIA/Praktik

Mer än en tredjedel av studierna är förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete. På din LIA-arbetsplats får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge. Du får erfarenhet och kunskap och du skapar tidigt kontakt med arbetslivet, kontakter som är viktiga inför framtiden.

Ansökan och behörighet

  • Behörighet för Yrkeshögskolan
  • Särskilda förkunskaper, godkänt betyg i:
    • Matematik 2
    • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2

eller motsvarande kunskap

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola


Har du ett speciellt yrke du drömmer om, och är intresserad av den bästa vägen dit? Vi erbjuder flera olika yrkeshögskoleutbildningar, alla i nära samarbete med näringslivet. Börja plugga hos oss och om ett par år har du ett yrke som...


Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Erbjudande, Informationskväll

Ansökningshjälp

Vet du vilken utbildning du ska söka och behöver hjälp med din ansökan? Vill du veta vad som gäller med de olika behörigheterna? Då är du varmt välkommen till oss på TUC i Jönköping, Tranås, Linköping och Stockholm. Under två eftermiddagar per ort finns vi på plats och hjälper dig med de frågor och funderingar du har.

Ingen föranmälan krävs

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-10-15    Tid:   15:00 - 17:00 Stockholm, Linköping, Tranås och Jönköping
Datum:   2019-10-22    Tid:   15:00 - 17:00 Stockholm, Linköping, Tranås och Jönköping

Informationskväll

Är du intresserad av att hitta bästa vägen till ditt drömjobb? Då är du välkommen till någon av våra informationskvällar i Jönköping, Linköping, Tranås och Stockholm. Under kvällen informerar vi om de yrkeshögskoleutbildningar vi startar januari 2020 och fördelarna med att plugga en YH-utbildning. Du får även möjlighet att träffa utbildningsledare och se våra lokaler.

Ingen föranmälan krävs.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-10-08    Tid:   17:00 - 18:30 Stockholm, Linköping, Tranås och Jönköping

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fastighetsförvaltare 2

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Hamnparken 2
573 35 Tranås

Samarbete med arbetslivet

Vi har ett mycket starkt samarbete med fastighetsbranschen sedan flera år tillbaka, då vi har drivit utbildningar inom fastighetsområdet. Vi är väl insatta i de kompetenskrav och önskemål som finns. TUC är också representerade i FUR Öst, Fastighetsbranschens utbildningsnämnds branschråd.

“Vi ser ett generationsskifte i hela branschen och samtidigt ett ökat bostadsbygge. Detta medför att efterfrågan på fastighetsförvaltare ökar. Dessutom är fastigheterna mer komplexa idag än tidigare och ny kompetens behövs.”Linus Quist, Wigénsgruppen

Beställ information

För att få mer information om Fastighetsförvaltare 2 via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner