Korta YH-utbildningar

Data Governance

Längd
30 YH-poäng (12 veckor)
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
23 september, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-07-28
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Längd
30 YH-poäng (12 veckor)
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
23 september, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-07-28
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Data Governance

Få koll på metoder, lagar och strategier för att implementera och underhålla datastyrning i din organisation. Behovet av kompetensutveckling inom Data Governance är stort för alla organisationer och företag som hanterar stora mängder komplex data och som ännu inte har hunnit utveckla effektiva styrmedel. Den här kursen ger bland annat specialiserade kunskaper om syften, teorier och modeller för Data Governance samt om de forum, funktioner och verktyg som krävs för att tillämpa och mäta effekten av Data Governance. Kursen hålls helt på engelska.

Kursen vänder sig till dig som vill arbeta strategiskt med Data Governance, och du lär dig att hantera data som en välplanerad resurs på en övergripande verksamhetsnivå. Under kursen utvecklar du din kompetens för att med utgångspunkt från affärsmål, hållbarhet, regelmässiga krav och tongivande teoretiska modeller ska kunna välja styrmedel för informationshanteringen i en organisation. Det innebär att du får specialiserade kunskaper om vilka forum, funktioner och verktyg som krävs för att skapa och mäta effekten av ett verksamhetsanpassat ramverk för Data Governance.

Under kursens gång utvecklar du din kompetens för att kunna analysera syften och mål för organisationens datadrivna beslut och processer. Allt med utgångspunkt från vilka krav dessa ställer på att datan finns tillgänglig för rätt personer, i rätt format och med rätt kvalitet. Efter åtta veckors halvtidsstudier på distans har du specialiserade kunskaper om syfte, uppbyggnad och mål för organisatoriska ramverk med befogenheter och roller för det operativa arbetet med Data Governance.

Observera att kursen hålls helt på engelska.

Behovet

Kompetens inom Data Governance på arbetsmarknaden är mycket starkt och förväntas fortsätta att öka i framtiden. Det är värt att notera att utbildningen i Data Governance kan vara relevant för en mängd olika branscher och sektorer, inklusive företag, offentlig sektor, hälso- och sjukvård, finansiella institutioner mm. De faktorer som påverkar efterfrågan är till exempel den ökade mängden data i vårt digitaliserade samhälle, att företag fattar beslut baserade på fakta och analys samt att användandet av data är en avgörande faktor för få tillförlitliga och användbara insikter. Många organisationer genomför just nu digitala transformationer och flyttar sina data och system till molnet. Detta kräver en effektiv datastyrningsstruktur för att säkerställa att datahantering och dataskydd förblir robusta och skalbara. Data Governance-experter spelar en viktig roll i denna övergångsprocess, och i framtiden. Det ger dig möjlighet att bidra till organisationers framgång genom att säkerställa kvalitet, efterlevnad och effektiv användning av data.


Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, och också stort eget ansvar. Du kan i stor utsträckning själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för bland annat handledningstillfällen och kunskapskontroller. Inspelade föreläsningar varvas med handlednings- och diskussionstillfällen och utöver det tillkommer tid för självstudier.

För mer information om Data Governance, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

23 september, 2024

 • Distans
 • Distans
 • Svenska
 • Sista ansökan: 2024-07-28

Utbildningens innehåll

 • Syften, teorier och modeller för Data Governance.
 • Forum, funktioner och verktyg för att tillämpa och mäta effekten av Data Governance.
 • Policyer och befogenheter för hanteringen av organisationens informationstillgångar.
 • Roller och ansvarsfördelning för det operativa arbetet med organisationens informationstillgångar.
 • Datatillförsel, datalagring och datatillgång.
 • Datakvalitet.
 • Datasäkerhet, datahållbarhet och hantering av personuppgifter.

Ansökan och behörighet

 • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
 • Särskilda förkunskaper: minst ett år på heltid med erfarenhet av en yrkesroll med direkt eller indirekt betydelse för arbetet med att skapa och administrera styrfunktionerna för informationshanteringen i en organisation. Exempel på yrkesroller är enhetschefer inom IT, marknad eller ekonomi, affärsutvecklare, projektledare, teknikinformatörer eller arkivarier. Tänk på att ladda upp arbetsintyg när du gör din ansökan.

 • Urval

  Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser görs ett urval. Urvalet sker utifrån de urvalsgrunder som presenteras nedan och denna process genererar poäng som ökar dina chanser att komma in på utbildningen.

  Urvalet görs på det sammanlagda värdet av yrkeserfarenhet.

  Yrkeserfarenhet räknas 1 poäng per månad. Max 36 poäng (3 år).

  Vid samma poäng sker lottning.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad godkänd kurs utfärdas ett utbildningsbevis.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Data Governance

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Samarbete med arbetslivet

Vi har ett starkt samarbete med arbetslivet, och tillsammans med dem har vi utvecklat denna kurs som ger de kunskaper som företagen efterfrågar.

TUC Yrkeshögskola
Hamnparken 2
573 35 Tranås

TUC Yrkeshögskola

Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära samarbete med...

Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights