Visa studentum.se som: Mobil

Träffa och chatta med skolor live på Digitala utbildningsmässan den 7 oktober! Anmäl dig nu 🎓✨

Naturguideutbildningen

Tornedalens Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Övertorneå
3 terminer
Heltid
Studiemedelsberättigad
18 000 SEK inkl. moms
Klassrum
Startdatum: 2022-01-17 08:00 - Övertorneå
Sista ansökan: 2021-10-30
Naturguideutbildningen

Naturguideutbildningen

Naturguideutbildningen

Utbildningen till Naturguide är ett 60 veckor långt äventyr för dig som vill jobba med turism, upplevelser och natur. Under utbildningen kommer du att uppleva utsikter, upplevelser och möten du aldrig kunnat drömma om. Tornedalens folkhögskola i Övertorneå, mitt i mångkulturella Tornedalen, är skolan för dig som gillar utmaningar, en lärdomssal som är belägen mitt i våra sista vildmarker. Vi formar vår utbildning i samarbete med branschen för att du, när du kommer ut på arbetsmarknaden, ska ha med dig bästa möjliga förutsättningar för att lyckas i ditt yrkesval.

Vårt klassrum sträcker sig mellan Lapplands kust och fjäll med enstaka avstickare utanför Sveriges gränser. Turismkunskap, guideteknik, friluftsliv, yrkespraktik samt entreprenörskap grundstomme i utbildningen. Under utbildningen kommer du även att möta kunniga gästlärare som både teoretisk och praktiskt förmedlar sina kunskaper och erfarenheter. Bättre än så blir det inte!

För mer information om Naturguideutbildningen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Det viktigaste är att du har en bra inställning, gillar att arbeta med människor och att vara ute i skog och mark samt att du har ett genuint intresse för att jobba inom guideyrket.

Du ska ha:
– Behörighet för Yrkeshögskola eller Högskola
– God erfarenhet av frilufts- och vildmarksliv
– God fysik
– Egen outdoor-utrustning för alla årstider d.v.s.  kläder, ryggsäck, sovsäck m.m.

Utbildningens mål

Genom att tillgodogöra sig utbildningen kommer du att stå väl rustad både kunskapsmässigt och erfarenhetsmässigt för att arbeta inom naturturism eller för vidare studier inom naturturism. Förståelse för och god insikt i upplevelse- och turismindustrin samt kunskap om hur turism ska bedrivas för att vara långsiktigt hållbart.

Vi fördjupar oss i natur- och artkunskap samt friluftsliv bl.a. genom vandringar, paddlingar och skidturer med guideperspektiv. Vi blir väl förberedda på att arbeta med vinteraktiviteter som involverar hundspann och snöskotrar. Givetvis ingår ett antal längre turer i skog och fjäll: sommar- och vintertur i fjällen,  Muddus Nationalpark etc. Du får även möjlighet att certifiera dig till Fjälledare.

Med guideperspektivet i fokus utvecklas och paketeras naturvandringar och turer till turistisk produkt med professionellt genomförande. Vi fördjupar oss i ekonomi, planering och säkerhet med utgångspunkt från hållbarhet och ekologisk grundsyn. Utvärdering och personlig feedback är också viktiga moment som ingår i samtliga övningar.

Din personliga utveckling, utifrån guideyrkets perspektiv, är en mycket viktig del i utbildningen. Din förmåga till samarbete och kreativitet kommer också att värderas och ha betydelse inför din framtid inom guideyrket.

Utveckla kontaktnät inom turismnäringen samt utveckla sina intressen inom natur och kultur och kunna applicera detta i ett serviceyrke och en näring på stark uppgång.

Övrig information

Du kan ha med dig hund under de flesta av utbildningsmomenten. Det förutsätter att du har tillgång till egen bil och att hunden är av lämplig ras. Kontakta kursansvariga för mer information om du funderar på att ta med dig hund.

Kostnader

18.000 kr/totalt.

Där ingår resor, lån av vissa läromedel och visst material, studerandeförsäkring m.m.

Efter utbildningen

The sky is the limit – brukar man säga

En del nöjer sig med att fortsätta med friluftsliv enbart på fritid men på en betydligt högre nivå. Andra arbetar som guider, oftast säsongsanställda med en del väljer att starta eller köpa befintliga företag.

Tornedalens Folkhögskola

Välkommen till Tornedalens folkhögskola!

Tornedalens folkhögskola ligger i Torneälvens natursköna dalgång, centralt belägen på Nordkalotten i en flerspråkig gränsbygd, där Tornedalen och Barentsregionen är utgångspunkt i all undervisning. Hantverk, kultur, natur och friluftsliv har en central plats. Här uppe, strax under Polcirkeln, får Du möjlighet att studera det som intresserar Dig. Du kommer...


Läs mer om Tornedalens Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Naturguideutbildningen

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Tornedalens Folkhögskola

Matarengivägen 24
957 31 Övertorneå

Tel: 0927-795 70
Fax 0927-106 08
www.tornedalen.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Ivar
Efter gymnasiet var jag redo för nästa steg och jag är otroligt glad att steget var Tornedalens folkhögskola. Jag har lärt mig mer än vad jag någonsin kunde ha förväntat och känner att kunskaperna som jag fått kan gynna mig livet ut. Tack!!!
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Naturguideutbildningen från Tornedalens Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: